i5-9500F Nasıl Bir İşlemci?

Birincisi o overclock olacak dostum. İkincisi overclock bir eylemdir büyük yazılmaz. Bilmediğin için yazıyorum, ukalalık olmuyor bu arada ne demek. Şimdi canı sıkılıp, sisteminin gücünü ölçmek isteyen fantastikler var o olabilir. Öyle derinlikli düşüncelere sahip, işinde gücünde bir adamdır ki bilgisayar fikirlerine yetişemiyordur, güç takviyesi yapabilir. 144Hz monitörü vardır, BattlefieldV gibi bir oyunda 144 FPS almak istiyordur ufak bir pay kalmıştır bu arayı overclock yaparak kapatabilir. Her şey olabilir yani. Bunları yapabilmesi için o anakarta ihtiyacı var diğeri ile yapamaz.
B360'da 9. nesil destekliyor, z-370'de. Peki OC yapması için neden z-370 lazım?

B360'da 9. nesil destekliyor, z-370'de. Peki OC yapması için neden z-370 lazım?
Şimdi nasıl arabalarda hız yapmak için tasarlanmış lastikler ile günlük hayatta kullanılan lastiklerin malzeme kalitesi ve dayanıklılığı bir değilse, ısıya karşı duyarlılıkları aynı değilse bilgisayarlarda anakartların da böyle bir durumu var. Kaliteli anakartların yapısı OC yapmaya daha müsait oluyor, yüksek sıcaklıklara bir tık daha dayanıklı oluyorlar. Üzerinden geçen fazla akımı tolere edebiliyorlar. Intelin çarpan kilidi açık işlemcileri için anakart üreticileri z serisi anakartlar üretiyorlar. Bu anakartların fiyatları diğerlerine nazaran tabii ki biraz daha tuzlu oluyor.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim, i5 i küçük yazdığım için 1 saat ban yedim şimdi hepsini cevaplıyacağım
Yayın vs. yapacaksan, oyunu oynarken arkasından işlemciyi kullandıracak bir şeyler yapacaksan (multitasking) ryzen serisi bir işlemci alman daha doğru olur.
Sistem hazır olduğu için ryzen alınmıyor maalesef, yayın yapmıyacağım fakat oyun aralarında alt tabda video izlesem sorun olur mu bu işlemci ile?

Nasıl yani. Normal i7 8700 OC yapılamaz mı mesela? İ7 8700 3.2 ghz turbo ile 4.2 ghz diyo. Onun olayı ne o zaman?
Evet o işlemci OC. yapılamaz ya da i5 8250U ya da i3 210M, bunlara OC. yapılamaz. O bahsettiğin ise turbo boost, adı üzerinde boost overclock yani hız aşırtma değil. Ve o tek çekirdek için geçerlidir. Gerçek kullanımda maksimum hız daha az olacaktır, yaklaşık 200/300 MHz.

Anakartı neden z-370 yapacaksın? Öğrenmek için soruyorum. 3.000 veya 3.200 mhz ram kullanmak için mi? Anakartlardan çok anlamıyorum da.
Hem 3200 mhz ram kullanmak için hemde overclock yapmak için
Bence anakart yerine ram yükseltmesi yapilmali.
İlerde ram yükseltmesi yapıcam zaten ama sistemi aldıktan sonra anakartı yükseltmesi yapmak daha masraflı olduğu için böyle yapıcam
Nasıl yani. Normal i7 8700 OC yapılamaz mı mesela? İ7 8700 3.2 ghz turbo ile 4.2 ghz diyo. Onun olayı ne o zaman?
Yapılmıyor maalesef

Evet o işlemci OC. yapılamaz ya da i5 8250U ya da i3 210M, bunlara OC. yapılamaz. O bahsettiğin ise turbo boost, adı üzerinde boost overclock yani hız aşırtma değil. Ve o tek çekirdek için geçerlidir. Gerçek kullanımda maksimum hız daha az olacaktır, yaklaşık 200/300 MHz.
Dostum pc dizeceğim yakında. Baya bilgilendim sayende. Teşekkür ederim. Örneğin 8700K işlemci olsa, b365 anakartla OC yapabilir mi? Yoksa şart oğlu şart şeklinde anakartında mı Z serisi olması lazım?
Şimdi nasıl arabalarda hız yapmak için tasarlanmış lastikler ile günlük hayatta kullanılan lastiklerin malzeme kalitesi ve dayanıklılığı bir değilse, ısıya karşı duyarlılıkları aynı değilse bilgisayarlarda anakartların da böyle bir durumu var. Kaliteli anakartların yapısı OC yapmaya daha müsait oluyor, yüksek sıcaklıklara bir tık daha dayanıklı oluyorlar. Üzerinden geçen fazla akımı tolere edebiliyorlar. Intelin çarpan kilidi açık işlemcileri için anakart üreticileri z serisi anakartlar üretiyorlar. Bu anakartların fiyatları diğerlerine nazaran tabii ki biraz daha tuzlu oluyor.
Bir de size zahmet ekran kartı ve ramdeki OC olayı nedir, söyler misiniz? Netten de bakabiliyorum ama sizden cevap almak daha pratik, daha anlaşılır oluyor.

Bildiğim kadarıyla anakart max kaç mhz veriyosa ramde o kadar çalışıyor. Örneğin 2133 mhzli ram, 2666 mhzli anakart var. OC yaparak 2666 mhz yapılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum pc dizeceğim yakında. Baya bilgilendim sayende. Teşekkür ederim. Örneğin 8700K işlemci olsa, b365 anakartla OC yapabilir mi? Yoksa şart oğlu şart şeklinde anakartında mı Z serisi olması lazım?

Bir de size zahmet ekran kartı ve ramdeki OC olayı nedir, söyler misiniz? Netten de bakabiliyorum ama sizden cevap almak daha pratik, daha anlaşılır oluyor.

Bildiğim kadarıyla anakart max kaç mhz veriyosa ramde o kadar çalışıyor. Örneğin 2133 mhzli ram, 2666 mhzli anakart var. OC yaparak 2666 mhz yapılabilir mi?
Z olmayan hiçbir anakartta OC yapılmıyor. Ayrıca ekran kartlarında OC yi sadece Nvidia'da yap, AMD'de öyle OC yapmak akıl karı değil, VRAM'in bozulduğunu söyleyenler bile var. Bu arada hali hazırda satılan OC ekran kartlarının hiçbir esprisi yok. Sadece fabrika çıkışlı biraz daha hızlı çalışıyor o ise maksimum 3 FPS oynatır. Düz bi ekran kartı ile fabrika çıkışlı OC ekran kartı arasında fark yok yani.
Her ekran kartı her anakartta OC olur, GTX 1060 OC ile 10-15 FPS artış sağladığını söyleyen insanlar bile var. Ama dediğim gibi AMD tarafında hiç OC'ye bulaşılmaz.
RAM konusunda OC'ye bence hiç girme. 2666-3200 MHz arası bi RAM alıp mutlu mesut kullan. Ben Intel sistem için 2400 MHz 2x4 RAM almıştım şimdi Ryzen için onları 3000 MHz'e OCledim, gecikme değerleri çok iyi oturttum. 1 kere çöktü sistem onun dışında bi sorun olmadı. Ama dediğim gibi sırf bi RAM için OC ile uğraşılmaz bence. 2400 MHz'den 2666 MHz'e rahatlıkla OC yapılabilir ama 2400'den 3000'e çok zor ve kaliteli RAM'lere sahip olmanız lazım. Not: 2400 ile 2666 arasında 1 FPS anca oynar, 3000 ile 3200 için de aynısı geçerli. Uğraşmayan değmez eğer Ryzen sistem toplamıyorsan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı