i5 9600 ve GTX 1660 Ti Texture Flickering ve uzak nesnelerde kötü görüntü

oldu aynı sorun devam etti şimdi ne yapacağımı bilmiyorum
oldu aynı sorun devam etti şimdi ne yapacağımı bilmiyorum sadece işlemci ve anakart ile oynamadık ram 2*8 3200mhz onunda 1 tanesini çıkarıp sırayla test ettik ondada sonuç vermedi
Dostum dediğim gibi dene başka bir SSD'ye kur ya da senin ekran kartını arkadaşında dene baktin bir sorun yok aradasın dediği gibi monitör yüzüne olabilir.

Dostum dediğim gibi dene başka bir SSD'ye kur ya da senin ekran kartını arkadaşında dene baktin bir sorun yok aradasın dediği gibi monitör yüzüne olabilir.
arkadaşlar sistemi vatan bilgisayara götürdüm monitör diyor herkes orada farklı 2k monitöre bağladım yine sorun devam etti farklı ssd yide denedim oyun dosyasını taşıdım sonuç vermedi sadece windowsu farklı ssd ye kurmayı denemedim

Kendini yormuşsun. Uğraşma senlik veya sistemlik problem değil.
Kendi kendine oluşuyor kendi kendine geçiyor aylar sürse de.
Sanırım ekran kartı, oyun güncellemelerin de bazı sistemlerde bu durum oluyor.
Sende düzelince başkasında başlıyor.
Arkadaşlarımda yokken bende vardı şimdi bende yok arkadaşlarımda var mesela.

Hocam ben de aynı sorunu yaşıyorum. İşlemci hariç bütün parçalar değişti sorun devam ediyor. Siz bu sorunu yaşadığınız da işlemciniz intel miydi ?
Hocam TN panel kullanıyordum sorun paneldeydi sanırım. VA'da ve IPS'de sıkıntı yaşamadım.

Yanlış Bilgilendirme
Hocam TN panel kullanıyordum sorun paneldeydi sanırım. VA'da ve IPS'de sıkıntı yaşamadım.

Eyvallah fakat ben monitörle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuyu yerli ve yabancı forumlar olmak üzere çok araştırdım sorun daha derin. İlk zamanlar ben de panelden şüphe ettim evdeki televizyonu bağladım hiçbir değişiklik olmadı. Bu sorun ekseriyetle Intel sistemlerde oluyor bu yüzden sorun işlemci değişince düzelebilir diye düşünüyorum. YouTube'da bu sıkıntıyı yaşayanların videolarını da izledim bir iki istisna hariç tamamı Intel sistem kullanıyor. Yeni nesil AMD Ryzen serisinde bu sorunu yaşayan görmedim. Ayrıca sadece AMD karta geçmek işe yaramaz kuzenimde de var bu sorun A8 işlemcili sistemi var kartı da RX570. bu forumda işlemciyi de değiştiren bir kişi gördüm o da Intel sistemine tekrar Intel işlemci almış bu yüzden sorun markanın teknoloji açığıyla alakalı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eyvallah fakat ben monitörle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuyu yerli ve yabancı forumlar olmak üzere çok araştırdım sorun daha derin. İlk zamanlar ben de panelden şüphe ettim evdeki televizyonu bağladım hiçbir değişiklik olmadı. Bu sorun ekseriyetle intel sistemlerde oluyor bu yüzden sorun işlemci değişince düzelebilir diye düşünüyorum. Youtube da bu sıkıntıyı yaşayanların videolarını da izledim bir iki istisna hariç tamamı intel sistem kullanıyor. Yeni nesil amd ryzen serisinde bu sorunu yaşayan görmedim. Ayrıca sadece amd karta geçmek işe yaramaz kuzenimde de var bu sorun a8 işlemcili sistemi var kartı da rx570. Bu forumda işlemciyi de değiştiren bir kişi gördüm o da intel sistemine tekrar intel işlemci almış bu yüzden sorun markanın teknoloji açığıyla alakalı olabilir.
Valla bende bir şekilde geçti. Sana eski sistemimle yeni sistemimi yazayım.
Eskisi;
Intel Core i7 4790
Asus Turbo GTX 1070
16 GB DDR3
Cooler Master GX-750W
MSI Z97-G43
AOC G2460VQ

Yenisi;
AMD Ryzen 5 3600
Sapphire Pulse RX 5700 XT
16 GB DDR4
High Power Simplicity 700W 80+
MSI B450 Gaming Plus Max
AOC C27G1

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yu dikkatle incelemenizi istiyorum. Bilgi bölümüne sistemini yazmış.
IPS panel kullanıyor ve aynı sorunu yaşıyor. Ayrıca bendeki sorun da 2 senedir kullandığım sistemde ekran kartı driver ını kaldırdıktan sonra başladı . Bu işlem donanıma zarar veriyor belli ki hiç yapmamak lazımdı aslında. İşlemci önbelliğine etki eden bir sorun olduğunu varsayarsak kökten çözüm yeni sistem kurmak olacaktır. Fakat yeniden intel sistem kurup da neden düzelmediğini tam açıklayamıyorum aklıma gelen tek şey kullandığı teknolojiyle alakalı olmasıdır.

Dosya Ekleri

• 112.PNG
    112.PNG
    37 KB · Görüntüleme: 45
Valla bende bir şekilde geçti. Sana eski sistemimle yeni sistemimi yazayım.
Eskisi;
Intel Core i7 4790
Asus Turbo GTX 1070
16 GB DDR3
Cooler Master GX-750W
MSI Z97-G43
AOC G2460VQ

Yenisi;
AMD Ryzen 5 3600
Sapphire Pulse RX 5700 XT
16 GB DDR4
High Power Simplicity 700W 80+
MSI B450 Gaming Plus Max
AOC C27G1
Yeni sisteme geçiş yaptığın vakit mi düzeldi sorunun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı