Merhaba yeni bir sistem topladım.
Tomahawk Z390.
3600 MHz Trident Z CL16 RAM.
Intel 9600K.
MSI 2060 Super Gaming X.
PCI Express X16 slotuna ekran kartımı taktığımda görüntü gelmiyor ve DRAM LED'ler sürekli olarak yanıyor. İnternette biraz araştırma yaptım ve BIOS Update yapmam gerektiğini öğrendim fakat BIOS Update sonrası re-install your 9600K diyorlar ne yapmam gerektiğini anlamadım.
Format mı atmam gerekiyor acaba? Halen görüntü gelmiyor ve BIOS Update yapmama rağmen DRAM LED kırmızı yanıyor. PCI Express X8 slotunda ise ekran kartı sorunsuz çalışıyor.
Merhaba yeni bir sistem topladım.
Tomahawk Z390.
3600 MHz Trident Z CL16 RAM.
Intel 9600K.
MSI 2060 Super Gaming X.
PCI Express X16 slotuna ekran kartımı taktığımda görüntü gelmiyor ve DRAM LED'ler sürekli olarak yanıyor. İnternette biraz araştırma yaptım ve BIOS Update yapmam gerektiğini öğrendim fakat BIOS Update sonrası re-install your 9600K diyorlar ne yapmam gerektiğini anlamadım.
Format mı atmam gerekiyor acaba? Halen görüntü gelmiyor ve BIOS Update yapmama rağmen DRAM LED kırmızı yanıyor. PCI Express X8 slotunda ise ekran kartı sorunsuz çalışıyor.
Ne alaka kardeş mardeş hayırdır arkadaş yazmışkı re-install ne demek diye bende onun cevabını verdim diğer arkadaşta onun cevabını verdi (biraz atarlıyım )
Farklı RAM'ler de denedim ama sonuç fark etmedi. Memtest yapacağım şimdi bir makalede ise Intel 9600K chipseti için bir güncelleme varmış onu yapmam gerektiğini söylüyor. Fakat driver ı kabul etmiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ne alaka kardeş mardeş hayırdır arkadaş yazmışkı re-install ne demek diye bende onun cevabını verdim diğer arkadaşta onun cevabını verdi (biraz atarlıyım )
Öncelikle BIOS update ya da driver kaynaklı bir problem yaşamıyorsunuz. Z390 yongası fabrika çıkışlı 9. nesil destekliyor anladığım kadarıyla. Ekran kartı ve RAM'lerinizi kontrol edin. Güç bağlantılarını eksiksiz yaptığınıza emin olun.