i5 9600K sistemde DRAM LED yanıyor ve siyah ekran oluyor

ismailcubuk

Hectopat
Merhaba yeni bir sistem topladım.
Tomahawk Z390.
3600 MHz Trident Z CL16 RAM.
Intel 9600K.
MSI 2060 Super Gaming X.
PCI Express X16 slotuna ekran kartımı taktığımda görüntü gelmiyor ve DRAM LED'ler sürekli olarak yanıyor. İnternette biraz araştırma yaptım ve BIOS Update yapmam gerektiğini öğrendim fakat BIOS Update sonrası re-install your 9600K diyorlar ne yapmam gerektiğini anlamadım.
Format mı atmam gerekiyor acaba? Halen görüntü gelmiyor ve BIOS Update yapmama rağmen DRAM LED kırmızı yanıyor. PCI Express X8 slotunda ise ekran kartı sorunsuz çalışıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37 (1).jpeg
    182,4 KB · Görüntüleme: 90
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37.jpeg
    135,9 KB · Görüntüleme: 62
Ekran kartımda sıkıntı yok fakat X16 soketinde görüntü vermiyor RAM'leri de farklı RAM'ler ile denedim çalıştığına emin olduğum fakat sonuç aynıydı.
Buradan bir şeyler bulmaya çalıştım yonga seti ile alakalı fakat uyumsuz diyor. Birkaç makaleden öğrendiğim kadarıyla yonga setini güncellemem gerekiyormuş.

x16 soketinden görüntü alamıyorsanız anakartı servise yollamanız en iyi çözüm.

Sanıyorum ki BIOS sürümüm güncel
Sanıyorum ki çok basit bir driver Update tarzı bir çözümü var fakat ben anlayamadım. Söylenene göre ise Intel chipsetini güncellemek gerekiyormuş 9600K serisi için ama nasıl yapacağımı anlayamadım. Servise gönderirsem 4 haftadan önce dönüşü olmayacak. PC ile işim olduğu için de gönderemiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    18,6 KB · Görüntüleme: 27
Sanıyorum ki BIOS sürümüm güncel
Sanıyorum ki çok basit bir driver Update tarzı bir çözümü var fakat ben anlayamadım. Söylenene göre ise Intel chipsetini güncellemek gerekiyormuş 9600K serisi için ama nasıl yapacağımı anlayamadım. Servise gönderirsem 4 haftadan önce dönüşü olmayacak. PC ile işim olduğu için de gönderemiyorum.
Hiç görüntü alamıyorsanız driver kaynaklı bir problem değildir. Driverlar Windows boot ettiğinde devreye girer. BIOS default alıp deneyin. Sistemde M.2 SSD varsa söküp görüntü almaya çalışın vb.

Burada da söylüyor 9600K için bir Update gerektirdiğini fakat uyumlu Driver'ı bulamadım henüz. Bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın fakat BIOS update yapmadan da bazı sistemlerde görüntü gelmiyor bu da yazılımsal değil mi?
BIOS anakartın, driver Windowsun yazılımı. Anakartın yazılımı işlemciyi tanımadan sistem çalışmaz. Ama Windows sürücüler yüklenmeden görüntü verebilir. Sürücüler x16 portunun x8 hızında çalışması durumunu falan düzeltir en fazla. Soket arızalı gibi.

Son düzenleme:
Bu güncellemeyi atarken ekran kartımın PCI X16'da mı olması gerekiyor? Eğer öyle olursa görüntü gelmeyecek çünkü onboard üzerinden görüntü alıyor olacağım ve güncellemenin başarılı bir şekilde bittiğini kontrol edebileceğim bir yer var mı?

Bu güncellemeyi atarken ekran kartımın PCI X16'da mı olması gerekiyor? Eğer öyle olursa görüntü gelmeyecek çünkü onboard üzerinden görüntü alıyor olacağım.
x16'dan görüntü alamıyor olmanız çok tuhaf. Deneyin derim yine de. Anakart arızası gibi. İşlemciyi takarken pinlerine zarar geldi mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı