i5 9600K sistemde DRAM LED yanıyor ve siyah ekran oluyor

ismailcubuk

Hectopat
Merhaba yeni bir sistem topladım.
Tomahawk Z390.
3600 MHz Trident Z CL16 RAM.
Intel 9600K.
MSI 2060 Super Gaming X.
PCI Express X16 slotuna ekran kartımı taktığımda görüntü gelmiyor ve DRAM LED'ler sürekli olarak yanıyor. İnternette biraz araştırma yaptım ve BIOS Update yapmam gerektiğini öğrendim fakat BIOS Update sonrası re-install your 9600K diyorlar ne yapmam gerektiğini anlamadım.
Format mı atmam gerekiyor acaba? Halen görüntü gelmiyor ve BIOS Update yapmama rağmen DRAM LED kırmızı yanıyor. PCI Express X8 slotunda ise ekran kartı sorunsuz çalışıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37 (1).jpeg
    182,4 KB · Görüntüleme: 90
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-29 at 08.51.37.jpeg
    135,9 KB · Görüntüleme: 62
Hiç sanmıyorum zarar geldiğini nasıl anlayabilirim?
İşlemciyi sokete takarken zorlama oldu mu? Ayrıca kart şuan resimlere göre x4 portunda. Üstteki beyaz zırhlı yuvaya takınca kart görüntü vermiyor mu?

Hayır hiçbir zorlama olmadı. Evet X4 portunda üste takınca görüntü vermiyor. Herhangi bir önemi var mı bilmiyorum fakat DRAM LED'ler her zaman kırmızı yanıyor bu arada.
Buradaki Update'i yapmaya deniyorum fakat uyumlu değil gibi bir sorun ile karşılaşıyorum bu arada.
Açıklamalarında 9600K ve Z390 chipseti ile alakalı yenilikler yazıyor tam emin değilim ama sorun buradan çözülüyormuş sanırsam ve çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 44
Hayır hiçbir zorlama olmadı. Evet X4 portunda üste takınca görüntü vermiyor. Herhangi bir önemi var mı bilmiyorum fakat DRAM LED'ler her zaman kırmızı yanıyor bu arada.
Buradaki Update'i yapmaya deniyorum fakat uyumlu değil gibi bir sorun ile karşılaşıyorum bu arada.
Açıklamalarında 9600K ve Z390 chipseti ile alakalı yenilikler yazıyor tam emin değilim ama sorun buradan çözülüyormuş sanırsam ve çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Buradaki sürücüler grafik sürücüleri. Size lazım olan onboard sürücüsü değil. Benim attığım link chipset sürücüsü onu yüklemeniz lazım. Ayrıca x16 porttan görüntü gelmiyorsa işlemci pinleri yamulmuş olabilir veya anakart bozulmuş olabilir.

Peki sadece yüklemem yeterli mi? Reset atıp X16'ya takıyım mı ekran kartını farklı bir işleme gerek var mı yoksa.
Yükleyip x16 portuna takın. Görüntü yine gelmezse BIOS sıfırlayın. O da olmazsa ya işlemci pinleri yamuldu ya da anakart arızalı (kuvvetli ihtimal)

Tamamdır teşekkür ediyorum hepsini deneyeceğim.
Herhangi bir şey fark etmedi. Pinlerde sorun yok fakat bilgisayar açılırken VGA LED'in yanıp belli bir süre sonra söndüğünü fark ettim bir şey değiştirir mi?
i5 9600K ve MSI Z390 Tomahawk Soket Uyumu - Technopat Sosyal buradaki konu ile aynı sorunu yaşıyorum :D
Buradaki versiyona düşürdüm BIOS'u ama doğru mu yaptım acaba?
Sorun devam etmekte yok mu yardımcı olabilecek birisi. Anakart R0 sürümü olduğu için diyenler falan var lütfen birisi yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı