i5 9600K ve GTX 1060 Düşük GPU Kullanımı

Rahmi Tura n

Centipat
Sistemim:
  • i5 9600K.
  • MSI GTX 1060 3GB.
  • 8 GB DDR4 2400 MHz RAM.
  • MSI Z370 Krait Gaming.
  • 650W PSU kasa.
  • İşlemci soğutucu standart.
RAM'den dolayımı böyle oluyor %100 CPU %80 %90 oyunda böyleyken GPU ise %20 %25 genel toplam boştayken CPU %3 sorun yok oyunda GPU az kullanıyor CPU fazla %100 CPU olunca da FPS düşüyor.

Sistemim:
  • i5 9600K.
  • MSI GTX 1060 3GB.
  • 8 GB DDR4 2400 MHz RAM.
  • MSI Z370 Krait Gaming.
  • 650W PSU kasa.
  • İşlemci soğutucu standart.
RAM'den dolayımı böyle oluyor %100 CPU %80 %90 oyunda böyleyken GPU ise %20 %25 genel toplam boştayken CPU %3 sorun yok oyunda GPU az kullanıyor CPU fazla %100 CPU olunca da FPS düşüyor.

9600K'nın 1060'la hiçbir oyunda böyle bir sorunu olamaz normal şartlar altında. 1080p'de RTX 2060 Super besleyebilen bir işlemcidir kendisi. Öncelikle güç kaynağı marka model, oynadığın oyunlar, MSI Afterburner kullanım değerleri, sıcaklık bilgisi vs gibi parametreleri detaylı bir şekilde sorun yaşadığınız kısımda SS şeklinde paylaşabilir misiniz?

CPU'nun %100 olması ve GPU %20 olması darboğazı gösterir fakat i5 9600K 1060 3GB çok rahat beslemesi lazım. Arka planda çalışan işlemciyi yorabilecek program var mı?

Yanlış Bilgilendirme
Ne darboğazı, her şeye darboğaz demeyi bırakın, burada farklı bir sorun mevcut, sistemde virüs, malware, tojan, zararlı yazılımlar yüklü bile olabilir, o işlemci 1080P Ultra ayar segmentinde 2060S bile besleyebiliyor.

Tamam da sizde her şeye virüs demeyi bırakın. :D Darboğaz yapıyor işte işlemci çoklu çekirdek kullanamıyor orası bariz belli. İşlemci kötü demedik çoklu çekirdek kullanamıyor demek ki. Ayarlardan açılması lazım.

Tamamda sizde herşeye virüs demeyi bırakın. :D Darboğaz yapıyor işte işlemci çoklu çekirdek kullanamıyor orası bariz belli.

Her şeyde virüs falan var demedim, var bile olabilir dedim, bu işlemcinin kapasitesinin ne olduğu hakkında en ufak bir fikriniz yok anladığım kadarıyla, gidin biraz araştırma yapın bu işlemci hakkında, sonra gelin darboğaz yapar 1060'la diye 😀.

Yanlış Bilgilendirme
Her şeyde virüs falan var demedim, var bile olabilir dedim, bu işlemcinin kapasitesinin ne olduğu hakkında en ufak bir fikriniz yok anladığım kadarıyla, gidin biraz araştırma yapın bu işlemci hakkında, sonra gelin darboğaz yapar 1060'la diye 😀.
Bak güzel kardeşim İntel'e duyduğun sevgiye saygı duyuyorum. Ama ne bu koruma tavrı? Doğru oku bak diyorum ki; İşlemcinin kötü olduğunu söylemiyorum. İşlemcinin görevlerini yerine getiremediği için(çoklu çekirdek kullanımı) normalde işlemcinin ekran kartını darboğaz yapması gerekirken, ekran kartı işlemciyi darboğaz yapıyor diyorum. Çekirdekleri aktif edebileceği program öneriyorum sen burda gelip bize sallıyorsun ayıp.

Bak güzel kardeşim İntel'e duyduğun sevgiye saygı duyuyorum. Ama ne bu koruma tavrı? Doğru oku bak diyorum ki; İşlemcinin kötü olduğunu söylemiyorum. İşlemcinin görevlerini yerine getiremediği için(çoklu çekirdek kullanımı) normalde işlemcinin ekran kartını darboğaz yapması gerekirken, ekran kartı işlemciyi darboğaz yapıyor diyorum. Çekirdekleri aktif edebileceği program öneriyorum sen burda gelip bize sallıyorsun ayıp.

Benim burda herhangi bir işlemci markasını övdüğüm, kolladığım bir durum yok, gerçek neyse odur, beslerse besler, besleyemezse de darboğaz yapar derim zaten. İşlemci i3 6100 olsa ben de biliyorum o işlemci sıkıntılı, değişmesi lazım, öncelikli sorun yaratan bileşen budur diye. 9600K'nın gücü hakkında bir bilginiz yok hala anladığım kadarıyla, hala işlemcinin o ekran kartına darboğaz yapması gerekirken gibi bir cümle kuruyorsunuz şaka gibi, ne darboğazı 9600K bu! Bilgi paylaştıkça çoğalır, daha yeni gibisiniz bu forumda, gidin detaylı araştırma yapın YouTube'da, Technopat'ta, ya da İngilizce dil bilginiz yeterli ise yabancı forumları bile ziyaret edebilirsiniz. Tavsiyemdir size. Ayrıca ben cevap verdikten sonra cümlenize ek olarak işlemci kötü demedik ki yazıyorsunuz, daha sonra da sanki bu cümleyi daha önceden yazmışsınız gibi bunun üzerine ayıp diyorsunuz, asıl size ayıp.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı