Hocam 8 bin tl lik oyun kasasında muhakkak GTX 1080 ayarında ekran kartı olması gerek olduğunu düşünüyorum zîra alacağınız fps'ler o paraya değmeyecek.
Ama üstüne basa basa tekrar söylüyorum. 1080p de oyun oynamayacaksaniz 2600x parasal açıdan daha iyi. 1080p dışında performans açısından neredeyse denkler
Bence intel işlemci yerine amd R5 2600 tercih etmelisin şahsen kullanıyorum ve çok memnunum eğer böylece ekran kartına daha fazla bütçe ayırabilirsin mesela 1070 ti armor modeli alıp diğer bileşenlerden kısabilirsin ekran olarakta indirimleri takip etmeni öneririm 1100₺ civarına 144 hz monitör alman seni uzun vadade daha çok tatmin eder.
Bütün yorumları okudum sadece şunu söyleyeceğim eğer i5 9600k gibi güçlü bir işlemci alacaksan gtx 1060 çok zayıf bir ekran kartı kalacak. Eğer gtx 1060 gibi ortalama bir ekran kartı alacaksan i5 9600k onun için çok güçlü ve gereksiz kalacak. İşlemcide ısrarcıysan rtx 2060 yada 1070ti almanı öneririm.
Her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı... Son önerimi yapıp konuyu takipten çıkacağım. O bütçeye 2070 çok rahat sığarken 1070 Ti veya 2060 almak saçmalıktan başka bir şey değil. Sırf tek çekirdek performansından 5-10 FPS alabilmek için 20-30 FPS'den vazgeçmeyin. İntel almakta hala kararlı isen seni tutmam.
Her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı... Son önerimi yapıp konuyu takipten çıkacağım. O bütçeye 2070 çok rahat sığarken 1070 Ti veya 2060 almak saçmalıktan başka bir şey değil. Sırf tek çekirdek performansından 5-10 FPS alabilmek için 20-30 FPS'den vazgeçmeyin. İntel almakta hala kararlı isen seni tutmam.
2015 senesinde R7 240 ekran kartı aldım. 3 sene kullandım ve şu anda çöp halinde üstelik tüm bakımlarını düzenli yapmama rağmen. Arkadaşımın R9 serisi ekran kartı 2-3 sene kullanımdan sonra yandı. İşlemci konusunu bilmiyorum fakat AMD ömrü konusunda ben güvenemiyorum şahsi fikrim. Fiyat performans konusunda diyecek bir çözüm yok zaten 2 ay önce RX 570 aldım.