İ5-9600K vs 2600X

9600K 1080P'de İ7 8700K'dan tek çekirdek performansında daha iyi değerler veriyor. Ne kadar Ryzen serisini önersem de bu sefer kesinlikle İ5 9600K almalısın. Anakart sıkıntı değil BIOS update ile kullanırsın OC'da illa yapılacak diye bir şey yok. Stok soğutucu 9. nesillerde düzeldi mi bilmiyorum ama idare etmeyebilir.

9600K 1080P'de İ7 8700K'dan tek çekirdek performansında daha iyi değerler veriyor. Ne kadar Ryzen serisini önersem de bu sefer kesinlikle İ5 9600K almalısın. Anakart sıkıntı değil BIOS update ile kullanırsın OC'da illa yapılacak diye bir şey yok. Stok soğutucu 9. nesillerde düzeldi mi bilmiyorum ama idare etmeyebilir.
9600K dan stok soğutucu çıkıyormu ki?

9600K derim. Ryzen 2020'ye kadar anakart mevzusunu öne sürüp duruyor da 9. Nesil İntel işlemciler yeni çıktı. 10. Nesil işlemcilerin çıkması da 2 yılı bulur diye düşünüyorum. Ayrıca 8. Nesil işlemciler ile uyumlu anakartlara 9. Nesil işlemciler de takılıyor diye biliyorum.

Çoklu çekirdekte 2600X önde, tek çekirdek performansındada aradaki fiyat farkına değecek bir fark yok 9600K'nın soğutucu masrafını da hesaba kattığımızda. 9600K'ya o parayı vereceğine 2600X alıp artan parayla ekran kartını yükselt, çok daha fazla FPS kazanırsın.

Çoklu çekirdekte 2600X önde, tek çekirdek performansındada aradaki fiyat farkına değecek bir fark yok 9600K'nın soğutucu masrafını da hesaba kattığımızda. 9600K'ya o parayı vereceğine 2600X alıp artan parayla ekran kartını yükselt, çok daha fazla FPS kazanırsın.
Dostum lütfen önceki mesajları da okuyun :) Soğutucum Cooler Master Hyper212X. Aralarında 300 TL var zaten sene sonu RTX2070'e yükselteceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı