i5 9600K vs R3 3300X vs R5 2600

Sizce hangisi ?

• R5 2600

Oy: 5 9,8%
  • R3 3300X

Oy: 23 45,1%
  • İ5 9600K

Oy: 23 45,1%

• Oy verenlerin toplamı
    51
F/P'yi göz ardı edince böyle düşünen bir insanın parayla işi olmayacağını düşündüm. En iyisi hangisiyse o an onu alır. İleriye dönük olması onun için bir şey ifade etmez zaten. Yoksa 9. nesilin ölü olduğunu ben de biliyorum.
Tabi böyle biri neden bu segmentte bulunan ürünlere bakar onu da bilmiyorum. :D
Parayla işim var, sadece 9600K ucuza gelecek yani 3300X ve 2600 ile aynı fiyata gelecek o yüzden F/P olarak bakmayın dedim 😀

Bu arada 3300X oylamayı önde götürüyor. Aslında ben 9600K daha iyi denir diye düşünmüştüm. 3300X modele de ayrıntılı olarak bakayım bari 😀

3300X modele de ayrıntılı olarak bakayım bari 😀

Aslında çok kez yazdık illa ki görmüşsündür ama 3300X değişik bir işlemci. 4 çekirdek ama 4+0 CCX şeklinde çalışıyor devamlı. Çekirdekler arası iletişim oldukça hızlı. Tekli çekirdek gücü oldukça yüksek. 4.3Ghz boost hızı var ama overclock yapmasan dahi kendiliğinden 4.4Ghz'e kadar çıkabiliyor performans için. 7nm olduğunu zaten biliyorsun. Tek dezavantajı 4 çekirdek olması ama onu da geri kalan tüm özellikleriyle fazlasıyla kapatmış gibi.

Bu arada nedir bu CCX dersen şu rehberde detaylı anlatılmış.

Aslında çok kez yazdık illa ki görmüşsündür ama 3300X değişik bir işlemci. 4 çekirdek ama 4+0 CCX şeklinde çalışıyor devamlı. Çekirdekler arası iletişim oldukça hızlı. 4.3Ghz boost hızı var ama overclock yapmasan dahi kendiliğinden 4.5Ghz'e kadar çıkabiliyor performans için. 7nm olduğunu zaten biliyorsun. Tek dezavantajı 4 çekirdek olması ama onu da geri kalan tüm özellikleriyle fazlasıyla kapatmış gibi.

Bu arada nedir bu CCX dersen şu rehberde detaylı anlatılmış.

CCX olayını biliyorum. Hatta o yüzden listeye 3100 yerine 3300X modeli aldım. Genelde oyunlar için Intel iyi deniyor. 3300X fiyatına 9600K da aslında mantıklı geliyor ama herkes 3300X diyince kafam karıştı açıkçası.

3300X alırsam ve silikonu iyi çıkarsa 4.5GHz OC yapılır. 9600K alırsam mecburen stok 4.6GHz hızda kullanmak zorunda kalınacak. Ayrıca 2666MHz RAM kullanmak zorunda kalınacak. Yine de Intel de kafamı kurcalıyor.

Intel vs. AMD dışında kalmayı sevdiğim bir kıyaslama ama şuradaki verileri baz alırsak, tabii oyun ağırlıklı mı kullanacaksın bilmiyorum ama iki işlemci 4.5Ghz'de;

3300X işlemci kullanım değeri daha düşük, büyük ihtimalle sanal çekirdek fazlalığından dolayı.
9600K sıcaklık değerleri daha düşük ve FPS değerleri birazcık daha iyi (AC Odyssey dışında)

Karar vermek oldukça zor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı