Valla sınavlardan ziyade nedense en çok canımı sıkan şey dolar...Eksik söylemişler. 1 Dolar 10TL olunca bir tane sıfırı atacağız, şaaak 1 USD=1 YTL... Yani sen hiç canını sıkma.
O anakartın VRM beslemeleri iyi değil ve ayrıca 2666Mhz kullanacaksın ki Ryzen 5 3600 3000Mhz veya 3200Mhz de bile 10400'ü geçiyor.(Özür diliyorum ben B450M-K modeli ile karıştırmışım bu anakart ile bir bilgim yok).Ben araştırmalarım sonucu i5 10400 - RTX 2060 ikilisini tercih edeceğim, Technopat böyle bir sistemi 1 ay öncesinde yapmıştı, sana da tavsiye ederim.
Anakart olarak MSI B460M (A) PRO mu almalıyım Gigabyte H410M S2H mı?Valla sınavlardan ziyade nedense en çok canımı sıkan şey dolar...
O anakartın VRM beslemeleri iyi değil ve ayrıca 2666Mhz kullanacaksın ki Ryzen 5 3600 3000Mhz veya 3200Mhz de bile 10400'ü geçiyor.
Önceliklerinize ve bütçenize bağlı olarak değişir. Eğer bu iki anakart arasından seçim yaparsam B460 chipsetli anakart olurdu.Anakart olarak MSI B460M (A) PRO mu almalıyım Gigabyte H410M S2H mı?
Anakart olarak MSI B460M (A) PRO mu almalıyım Gigabyte H410M S2H mı?
@Jonathan North
Biraz konumuz ile alakasız olabilir ancak Corsair m.2 SSD'lerin belleklerini kim üretiyor biliyor musun?
Neden yeterli olur? Intel tarafında hiç bilgim yok. AMD alsaydım B450M S2H alırdım. Bu kartın yaklaşık olarak dengi Intel tarafında H410 mu B460 mı? (Otomatik klavyenin azizliğine uğruyorum şu an...) Bir de Kingston A2000 500GB alacağım. Anakartımın buna uygun olması lazım.i3-10100 modeli için H410 yeterli olur, kalan bütçeyi ekran kartı/SSD vb gibi bileşenlerin modellerini belirlemek için kullanabilirsiniz. (Palit yerine Gaming X veya Crucial yerine Kingston-Samsung gibi).
Neden yeterli olur? Intel tarafında hiç bilgim yok. AMD alsaydım B450M S2H alırdım. Bu kartın yaklaşık olarak dengi Intel kanadında H410 mudur B460 mıdır?
Sağ olun. Rica etsem teknik olarak da açıklayabilir misiniz nedenlerini? Intel'de OC olmadığını biliyorum ancak geri kalan özellikleri(faz yapısı, port girişleri, NVMe desteği vs.) bakımından benzer bir anakart almak istiyorum.O anakartın muadili olsa olsa belki B460 yonga seti olur, hatta OC desteğinin olmaması gibi bir ana göze çarpan bir eksiğin bu sokette belirgin olması, bu noktada S2H'ı bir adım daha öne geçirebiliyor, B460'ı şahsen i5-10400F/i7-10700F gibi modeller için kullanmak mantıklı olabilir, onun haricinde 10100 gibi soketin giriş seviye işlemcisi için H410 yeterli olur, özellikle de uzun süre kullanılacaksa.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.