Sağ olun. Rica etsem teknik olarak da açıklayabilir misiniz nedenlerini? Intel'de OC olmadığını biliyorum ancak geri kalan özellikleri(faz yapısı, port girişleri, NVMe desteği vs) bakımından benzer bir anakart almak istiyorum.
Açıkçası sağlam ve kaliteli bir B460 çipset anakart bakıyorsanız, örnek olarak MSI B460M-Mortar modeline bakabilirsiniz. Özellikle çift kanal destekli 6 fazlı V-core VRM-Mosfet ünite dizaynı tarafında çoğu Z serisi anakartları bile geride bırakabilen, kalın 331 gr'lık bir alüminyum soğutma dağıtıcılarıyla desteklenmesinin yanında; SLI/Crossfire gibi çoklu ekran kartı kullanımını desteklemesi, gerek çok üst düzey Z serisindeki kadar olmasa da USB port zenginliği sunması gerekse de NVME m2 SSD vb gibi göze çarpan temel özellikleri değerlendirebilmeniz adına dizayn edilmiş RGB desteği olan premium anakartlardan biri.
Açıkçası bu anakartı belirttiğim gibi uzun bir süre i5-10400F/i7-10700F gibi modellerle kullanılmayacaksa üst segmentte (i7-10700KF/i9-10900K) Gigabyte Z490 Gaming-X-Tomahawk gibi alternatifler bulunuyorken tercih edilmesini pek sağlıklı bulmuyorum, onun haricinde standart bir m2 SSD desteği bulunan herhangi bir H410 anakartı i3-10100 ile beraber alt bütçede tercih etmek daha mantıklı derim.