R5 2600 vs 3500X vs 3300X

Sağ olun. Rica etsem teknik olarak da açıklayabilir misiniz nedenlerini? Intel'de OC olmadığını biliyorum ancak geri kalan özellikleri(faz yapısı, port girişleri, NVMe desteği vs) bakımından benzer bir anakart almak istiyorum.

Açıkçası sağlam ve kaliteli bir B460 çipset anakart bakıyorsanız, örnek olarak MSI B460M-Mortar modeline bakabilirsiniz. Özellikle çift kanal destekli 6 fazlı V-core VRM-Mosfet ünite dizaynı tarafında çoğu Z serisi anakartları bile geride bırakabilen, kalın 331 gr'lık bir alüminyum soğutma dağıtıcılarıyla desteklenmesinin yanında; SLI/Crossfire gibi çoklu ekran kartı kullanımını desteklemesi, gerek çok üst düzey Z serisindeki kadar olmasa da USB port zenginliği sunması gerekse de NVME m2 SSD vb gibi göze çarpan temel özellikleri değerlendirebilmeniz adına dizayn edilmiş RGB desteği olan premium anakartlardan biri.

Açıkçası bu anakartı belirttiğim gibi uzun bir süre i5-10400F/i7-10700F gibi modellerle kullanılmayacaksa üst segmentte (i7-10700KF/i9-10900K) Gigabyte Z490 Gaming-X-Tomahawk gibi alternatifler bulunuyorken tercih edilmesini pek sağlıklı bulmuyorum, onun haricinde standart bir m2 SSD desteği bulunan herhangi bir H410 anakartı i3-10100 ile beraber alt bütçede tercih etmek daha mantıklı derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası sağlam ve kaliteli bir B460 çipset anakart bakıyorsanız, örnek olarak MSI B460M-Mortar modeline bakabilirsiniz. Özellikle çift kanal destekli 6 fazlı V-core VRM-Mosfet ünite dizaynı tarafında çoğu Z serisi anakartları bile geride bırakabilen, kalın 331 gr'lık bir alüminyum soğutma dağıtıcılarıyla desteklenmesinin yanında; SLI/Crossfire gibi çoklu ekran kartı kullanımını desteklemesi, gerek çok üst düzey Z serisindeki kadar olmasa da USB port zenginliği sunması gerekse de NVME m2 SSD vb gibi göze çarpan temel özellikleri değerlendirebilmeniz adına dizayn edilmiş RGB desteği olan premium anakartlardan biri.

Açıkçası bu anakartı belirttiğim gibi uzun bir süre i5-10400F/i7-10700F gibi modellerle kullanılmayacaksa üst segmentte (i7-10700KF/i9-10900K) Gigabyte Z490 Gaming-X-Tomahawk gibi alternatifler bulunuyorken tercih edilmesini pek sağlıklı bulmuyorum, onun haricinde standart bir m2 SSD desteği bulunan herhangi bir H410 anakartı i3-10100 ile beraber alt bütçede tercih etmek daha mantıklı derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ne yaptınız.😀 Mortar ve Z serisi beni aşar. Ben 500-700TL civarına bakıyorum. Giriş seviyesi olacak ne alırsam alayım. B460M-A Pro'nun H410M S2H'a göre teknik bakımdan avatanjları nelerdir? H410 alacaksam da ne aldığımı tam olarak bilmek istiyorum. Bu arada uğraşlarınız için teşekkür ederim.
Cevap verecek misiniz hocam @Jonathan North?
Hocam müsaitseniz cevap verebilir misiniz? @Jonathan North

Son düzenleme:
@AX400, önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi 10.nesil i3-10100 gibi bir CPU almayı düşünüyorsanız, giriş seviye H410 yonga setli bir anakart genel anlamda işinizi hayli hayli görür, hatta çoğu modelinde B460'ta olduğu gibi 1 adet m2 SSD yuvası bile var, takacağınız işlemcinin de TDP değeri, bir K serisi canavar üst segment bir işlemci kadar olmayacağı için 4 fazlı V-core VRM ünite ve soğutma sistemli, standart 4 pin beslemeli bir model yeterli olacaktır. Desteklenen RAM hızı da maksimum 2666 Mhz zaten.

Bunların haricinde USB port sayısı sizin için fazlasıyla önem teşkil ediyor ve ilerleyen zamanlarda i7-10700F gibi bir CPU ile güncelleme yapmak istiyorsanız şimdiden uygun bir B460 soketli anakart tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı