R5 2600 vs 3500X vs 3300X

5. Modelleri kast ediyorum ama o kadar beklenir mi bilemem ki zaten üçü arasından seçeceğini belirtiyor.

Evet ama bayağı bir beklemesi gerekecek. Ancak dolar çok yüksek ihtimalle artacak o yüzden ne kadar erken o kadar iyidir diye düşünüyorum.

Bildirim alabiliyor muyuz hocam gelince?

Ben şansa denk geldim. Hem tray modeliydi onlar kutusuz sadece işlemci + fan olarak. 3600 bile 1500 TL'nin altında yokken kim takar kutuyu yani 1150 TL'e 3300X alırken. Sen de gece yarısından sonra arada bak derim belki stok bilgilerini o saatlerde giriyorlardır.

Link buydu haber ver dersen gelir sanırım.

3300X son kullanıcıya ulaşabilen oyun için en iyi işlemci denebilir. Son kullanıcı değil de çok yüksek bütçelerde 10700K falan var. 3300X alın. Tekli çekirdek ve oyun optimizesi mükemmel bir işlemci.

Açıkçası Intel bence fiyatına göre pahalı yani demek istediğim sırf daha iyi oyun performansı almak için hem Z490 anakart gerekli.(Not: i7 ve i9 işlemcilerinde B460 anakartta 2933MHz kadar destekliyormuş.)
Hemde iyi bir hava soğutma ya da sıvı soğutma gerekli. Şimdi sen oyun performansı için bu kadar para ödeyecek misin? Misal rakiplerine baktığın zaman hem pahalı anakart gerekmiyor hem de çoğu 3.Nesil Ryzen işlemcilerinde Wraith Prism gibi bir güçlü soğutucu çıkıyor. Bu arada size söylemedim yanlış anlamayın ben sadece genel söyledim. :)

10100 alınırsa nasıl performans olur? Benim bildiğim 3300X>3600. 10100 için 3300X'in ensesinde deniliyor. O zaman oyun performansı bakımından 10100 ile 3600 yakın mı oluyor? Aradaki fiyat farkı da cebimize kalır.

Kullanacağınız ekran kartı ve sistemi kaç yıl, nasıl, hangi çözünürlük ve kalite bandında kullanacağınız bu noktada önem arz ediyor. Örneğin i3-10100 ile RTX 2060 gibi bir ekran kartını 1080p full ultra ayarlarda tahminim en az 3-4 sene boyunca sıkıntısız, çoğu 144 Hz kullanıcısını tatmin edecek şekilde darboğaz sorunu olmadan kullanabilirsiniz, tabii bütçe yeterliyse 6/12 bir işlemci çok daha mantıklı olur, sonuçta işlemci ne kadar güçlü olursa olsun bir gün çekirdek/thread limitine takılıp sırf bu eksikliği yüzünden verim kaybı yaşanabilir. (Bknz: i3-9100F vs R5 2600, özellikle Assassin's Creed Odyssey gibi ağır işlemci yükü optimizeli oyunların NPC'lerin bol ve TRIX hesaplamalarının yoğun olduğu sahnelerde, her ne kadar 9100F oyunlarda daha fazla FPS verse bile çekirdek yetersizliği sebebiyle R5 2600'ün gerisine düşebiliyor).

Kullanacağınız ekran kartı ve sistemi kaç yıl, nasıl, hangi çözünürlük ve kalite bandında kullanacağınız bu noktada önem arz ediyor. Örneğin i3-10100 ile RTX 2060 gibi bir ekran kartını 1080p full ultra ayarlarda tahminim en az 3-4 sene boyunca sıkıntısız, çoğu 144 Hz kullanıcısını tatmin edecek şekilde darboğaz sorunu olmadan kullanabilirsiniz, tabii bütçe yeterliyse 6/12 bir işlemci çok daha mantıklı olur, sonuçta işlemci ne kadar güçlü olursa olsun bir gün çekirdek/thread limitine takılıp sırf bu eksikliği yüzünden verim kaybı yaşanabilir. (Bknz: i3-9100F vs R5 2600, özellikle Assassin's Creed Odyssey gibi ağır işlemci yükü optimizeli oyunların NPC'lerin bol ve TRIX hesaplamalarının yoğun olduğu sahnelerde, her ne kadar 9100F oyunlarda daha fazla FPS verse bile çekirdek yetersizliği sebebiyle R5 2600'ün gerisine düşebiliyor).
1660 Super düşünüyorum. 2-4 yıl kullanmayı planlıyorum. Konsoldan geçiş yaptığım için ultra takıntısına (şuanlık) sahip değilim. 😀 İlerideki hedefim RTX 4000+Ryzen 6000+AM5 Soket+DDR5 RAM'ler. Şuan önümde üniversite sınavı var ve evde kalacağımız için bu kış, ders sonrası azıcık oynayabilirim. RDR2, BF1 ve Detroit performansları önceliğim. 1080P ve 144Hz'de oynayacağım bu arada. Şimdiden teşekkür ederim... Emoji attığınıza göre iyi bir sistem, sağ olun.

Son düzenleme:
1660 Super düşünüyorum. 2-4 yıl kullanmayı planlıyorum. Konsoldan geçiş yaptığım için Ultra takıntısına (şu anlık) sahip değilim. 😀 İlerideki hedefim RTX 4000+Ryzen 6000+AM5 Soket+DDR5 RAM'ler. Şu an önümde üniversite sınavı var ve evde kalacağımız için bu kış, ders sonrası azıcık oynayabilirim. RDR2, BF1 ve Detroit performansları önceliğim. 1080P ve 144Hz'de oynayacağım bu arada. Şimdiden teşekkür ederim...

Lütfen yanlış anlama ama ben dolardan çok korkuyorum.1 senede 1, 5TL artması çok kötü ve bazı insanlar şunu söylüyor ne kadar doğrudur bilemem ama sene sonunda 10TL gibi uçuk bir rakama ulaşacağı söyleniyor. :(

Lütfen yanlış anlama ama ben dolardan çok korkuyorum.1 senede 1, 5TL artması çok kötü ve bazı insanlar şunu söylüyor ne kadar doğrudur bilemem ama sene sonunda 10TL gibi uçuk bir rakama ulaşacağı söyleniyor. :(
Eksik söylemişler. 1 Dolar 10TL olunca bir tane sıfırı atacağız, şaaak 1 USD=1 YTL... Yani sen hiç canını sıkma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı