Neden öyle dersin be gardaş? Wraight prism soğutucusu mu vardı onun 3600 alsın. Adam zaten 2600 koymuş 400 ekleyip 3600 alacak ve sırf 2 fps fark için bi 400 daha mı eklesin? Ne, noldu ki neden ba kızdınız. Bişey mi var?
1000 TL ise 9600K derdim ama Z chipset olsa belki OC yapardın K işlemcilerin OC potansiyeli aşırı yüksek ama işlemcide HT yok ve soket öldü gitti zaten o yüzden 3300X olabilir 7700K ayarı bir işlemci.
2600 direkt göz ardı edilmeli eskiden FP idi alinabilirdi ama 3. nesil de 3300X gibi tek çekirdeği çok güçlü verimli bir oyun işlemcisi gelince 1600 AF, 2600'ün avantajı bitti zaten besleyebilecekleri en yüksek kart seviyeleri de aynı.
İyi yaptın 1600AF 600 TL civarıyken iyiydi. Günümüzde 3300X güç ve performans olarak 1600 AF ve 2600'ün içinden geçmekle meşgul. Birisinin fiyatı ikiye katlandı diğer 2 yaşını devirdi. Gerek yok.
Dostum İ5 9600K 1100 TL'ye alabiliyorsan alırsın, onda sorun yok. Anakartı pahalı almadığın sürece bir avantajını göremezsin. Kaldı ki ileride o anakart da bir işe yaramayacak. O yüzden Ryzen 3 almanı önerebilirim. İleride yükseltme imkanın olur ve daha ucuz anakartla yoluna bakabilirsin.
Intel kullanıcısı olmadığım kesin bir yorumda bulunmam yanlış olur. Ama Ryzen 3500X için de dediğim gibi oyun için istiyorsan 3300X gibi 4/8 bir işlemci 6/6 bir işlemciden daha avantajlıdır. Sanal çekirdek oldukça değerli. 9600K'yı burada daha çok render ve uygulamalar için avantajlı görüyorum.
F/P'yi göz ardı edince böyle düşünen bir insanın parayla işi olmayacağını düşündüm. En iyisi hangisiyse o an onu alır. İleriye dönük olması onun için bir şey ifade etmez zaten. Yoksa 9. nesilin ölü olduğunu ben de biliyorum.
Tabi böyle biri neden bu segmentte bulunan ürünlere bakar onu da bilmiyorum.
O zaman 2 sene sonra yükseltme yaparken tekrar bir anakart daha değişmeden sadece üst model işlemci alarak anakart masrafından kurtarma imkanın sadece Ryzen ile var. 2 sene sonra anakartı da değiştiririm sorun olmaz diyorsan yine İntel alabilirsin.