i5-9600KF alınır mı?

Anakart değişecekseniz Ryzen işlemci alınabilir, yok anakart masrafı çıkmasın derseniz 9400F güzel besler kartınızı. R3 3100'e göre daha performanslı olur ancak ileride değişmek isterseniz soket sıkıntınız olacak yine.

Nasıl oluyor hala bu kadar yüksek fiyata satılıyor 9400F akıl karı değil, 10400F ile arasında neredeyse fiyat farkı yok.

Bence R3 3100 ve B450 anakart almak sizi çok zorlamazsa onu tercih edin. 9400F alırsanız tamamen ölü soket upgrade yapmak çok zorlar. B450 anakarta ileride işlemci Upgrade'i bile yapabilirsiniz. İnternet sıfır parça satın almak için N11, Hepsiburada, İtopya gibi siteleri kullanabilirsiniz.
Evet haklısınız en güçlü işlemcileri destekliyor tavsiye ettiğiniz anakart, seçenekleri değerlendiriyorum sadece ama en mantıklısı sizin söylediğiniz gibi olur galiba

Nasıl oluyor hala bu kadar yüksek fiyata satılıyor 9400F akıl karı değil, 10400F ile arasında neredeyse fiyat farkı yok.

Konu sahibi gibi anakartı 9. nesili destekleyen arkadaşlar 10. nesile geçemediği için mecburen 9400F'e yönelmek durumunda kalıyor. Burada daha ucuzmuş bu arada. Talep olduğu için düşmüyor.

B360 anakart ile 9600K ve RTX 2070 kullanıyorum. Sırf yeni diye 10400F ve yeni anakart alarak oyunlarda daha zayıf bir işlemciye geçmek gibi bir seçenek önerirken iyi tartmak lazım. Intel'in yeni soketi PCI E 4.0 gibi yenilikleri de getirmiyor. Mevcut anakartını yeni nesil soket uyumlu anakarta yükseltmek ama buradan edilen maddi zarar yüzünden daha zayıf bir işlemciye geçmek mantıklı gelmedi bana. Bu arada her yıl işlemci değiştirmiyorsan Intel özelinde soket ömrünü pek takma. Zaten en kral soket 2 nesil destekleniyor.
İleride oyunlara çekirdekler yetmediği zaman hiçbir OC eksikliği hissedilen işlemci açığını kapayamaz.
9600K veya 9600KF stok ve 5 GHZ OC arasındaki oyun farkını belirtmek için 1080P'de 2080TI ile test ediyorlar. Bu durumda mesela stok halde 185 FPS alırken OC ile 195-200 FPS alınarak aradaki fark vurgulanıyor.
Pratikte frekansta %10 artışa paralel olarak %10 FPS artışı görülmez. K serisi işlemciler stok halde K serisi olmayan aynı modele göre daha yüksek frekansta çalışıyorlar. 9600K, 9700K ile 9600(piyasada var mı bilmiyorum) ve 9700 arasındaki frekans farklarına bir bakın derim.
Senin sistemine en uygun fiyat ve dengeli önerim 9400F (10400F için anakart masrafı olacak çünkü) ve RAM (aynı RAM'den) takviyesi. Uygun fiyatlı bulabilirsen işlemciyi ikinci el almaktan da çekinme.
9400F ile RTX 2060 sistem videoları vardı Technopat'ın yanılmıyorsam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı