Sizin bütçe nedir? Sanırım sistemi sıfırdan topluyorsunuz o yüzden en iyisi bütçe belirtip konu açmak.
Başka bir konumda i5 9600KF alacagımı belirtmiştim fakat birkaç arkadaşın önerisi ile AMD Ryzen5 3600X almayı düşündüm.
Eğer 3600X alırsam anakart konusunda 400 lira gibi bir tasarrufum olacak.
3600X için: Gigabyte B450M 2133 MHz 686 TL şu anki güncel fiyatı.
i59600KF için: ASUS ROG STRIX B365-G 2666 MHz 1080 TL şu anki fiyatı
Cok fazla ekran kartı isteyen oyun oynamıyorum belirteyim işlemci gücü isteyen LOL, WOW, Knight oynuyorum.
Hangisini tercih etsem daha uygun olur.
Ekran kartı olarak da yine orta derece ASUS arez RX 560 alacagım 1100 TL fiyatı.
Ekstra olarak önereceginiz ekran kartı anakart işlemci varsada düşünebilirim şu an bu ikisi arasındayım hangisi benim için iyi olur sıvı sogutma ve OC olmayacak.
Bilgisayar Bellek (RAM) Modelleri - PC RAM Fiyatları - n11
Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com Galax GeForce GTX1650 Super EX (1-Click) OC 4GB 128Bit GDDR6 GTX 1650 Super Ekran Kartı (65SQL8DS61EX) - Ekran Kartı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com SanDisk 480GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-480G-G26 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
SanDisk 480GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-480G-G26 : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.trSharkoon Night Shark Blue ATX Midi Tower Bilgisayar Kasası Fiyatı
Sharkoon Night Shark Blue ATX Midi Tower Bilgisayar Kasası en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com 
Anakartı buradan alın. Benim tercihim 3600X yönünde olurdu.Gigabyte B450m S2h 3600mhz(OC) Ddr4 Soket Am4 M.2 Hdmı Dvı Vga Matx Anakart - Fiyatı, Yorumları
Gigabyte B450m S2h 3600mhz(OC) Ddr4 Soket Am4 M.2 Hdmı Dvı Vga Matx Anakart yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com 
Bu arada RX 560 1100 TL fiyata alınmaz. O fiyata RX 570 var
Intel al. Knight gibi eski oyunlarda Ryzen'lar kötü performans veriyor. Knight Online'da Intel işlemciler Ryzen'ları eziyor. Gerçek manada eziyor. Tek çekirdek performansıyla falan alakası yok. Yazılımsal, mimarisel olarak.
@TeQnaP Load line calibration yok mu cidden? Veya load line Control?
Öneri işini diğerlerine bırakıyorum hocam genelde
K serisi işlemci alıyorsan Z serisi anakart Allah'ın emriYine de bir şeyler önerseydin ya