i5 9600KF vs R5 3600X

Başka bir konumda i5 9600KF alacagımı belirtmiştim fakat birkaç arkadaşın önerisi ile AMD Ryzen5 3600X almayı düşündüm.

Eğer 3600X alırsam anakart konusunda 400 lira gibi bir tasarrufum olacak.

3600X için: Gigabyte B450M 2133 MHz 686 TL şu anki güncel fiyatı.

i59600KF için: ASUS ROG STRIX B365-G 2666 MHz 1080 TL şu anki fiyatı

Cok fazla ekran kartı isteyen oyun oynamıyorum belirteyim işlemci gücü isteyen LOL, WOW, Knight oynuyorum.

Hangisini tercih etsem daha uygun olur.

Ekran kartı olarak da yine orta derece ASUS arez RX 560 alacagım 1100 TL fiyatı.

Ekstra olarak önereceginiz ekran kartı anakart işlemci varsada düşünebilirim şu an bu ikisi arasındayım hangisi benim için iyi olur sıvı sogutma ve OC olmayacak.
Anakartı buradan alın. Benim tercihim 3600X yönünde olurdu.
Bu arada RX 560 1100 TL fiyata alınmaz. O fiyata RX 570 var :D

Öncelikle emeğin için teşekkür ederim bu ekran kartı NVIDIA'nın mı + bana 120 GB SSD yeter harddiskim var büyük ihtimal uyar diye düşünüyorum :D bu ekran kartı RX580 4 GB 256 Bit Dual ile aynı fiyat hangisi daha iyi olur DDR5 sadece ASUS bu DDR6 ne fark olur
Kasada güzelmiş hoşuma gitti ve benim buldugumdan uygun
PSU kasa anakart ve RAM'lar hoşuma gitti işlemci zaten ortalama aynı fiyat teşekkür ederim yardım için
Anakartı buradan alın. Benim tercihim 3600X yönünde olurdu.
Bu arada RX 560 1100 TL fiyata alınmaz. O fiyata RX 570 var :D

Diğer arkadaşın paylaştıgı ile aynımı bu anakart :D ekran kartını zaten onu almayacagım zaten ortalama bir şey o tarz olsun diye paylaştım :D

Intel al. Knight gibi eski oyunlarda Ryzen'lar kötü performans veriyor. Knight Online da Intel işlemciler Ryzen'ları eziyor. Gerçek manada eziyor. Tek çekirdek performansıyla falan alakası yok. Yazılımsal, mimarisel olarak.

Intel al. Knight gibi eski oyunlarda Ryzen'lar kötü performans veriyor. Knight Online'da Intel işlemciler Ryzen'ları eziyor. Gerçek manada eziyor. Tek çekirdek performansıyla falan alakası yok. Yazılımsal, mimarisel olarak.

Bir arkadaş daha öyle demişti peki Intel sistem için anakart ve işlemci önerebilir misin?

Yine de bir şeyler önerseydin ya :D
K serisi işlemci alıyorsan Z serisi anakart Allah'ın emri 🙂 Yapabileceğim tek öneri bu hocam kusura bakma. Intel tarafındaki anakartların VRM yapılarına hakim değilim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı