i7 10700F CPU Frekans Düşüyor

DennYEZ

Kilopat
Katılım
21 Aralık 2015
Mesajlar
272
Makaleler
2
Çözümler
2
i7 10700F işlemcim var ve sıcaklıklar normal düzeydeyken (68-70 derece arası) oyunlarda frekans 4600 MHz'den 3700'lere kadar düşüyor. Drop olmasa sıkıntı yok fakat 100FPS'ten 55'lere kadar düşüyor FPS. PSU ile alakası yok MSI Afterburnerdan güç girişine baktım. İşlemcimi yaklaşık 1 ay önce aldım ve anakartımı değiştirdim. BIOS güncellemeyi denedim fakat işe yaramadı. Anakart değiştirdikten sonra format atmadım belki ondan kaynaklanıyordur fakat pek sanmıyorum. Turbo boost ve XMP şu anda açık. Bilgisayar yüksek performans modunda ve azami CPU kullanımı %100 yaptım. Sorunun neyden kaynaklandığını hala bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? Ayrıca garantiye mi göndermeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Boost'u kapatın ve yeniden deneyin.
XMP'yi kapadım galiba düzeldi. XMP 1 profilini kullanıyordum şimdi tekrardan acıp XMP 2 profilini deniyorum. Stabil kullanmanın bir yolu yok mudur? Çünkü fps düşüşü oluyor kapayınca.
Yarım edebilecek var mı?
 
Son düzenleme:
XMP nin işinizi görmediğini düşünerek ve sorununuzu halledemediğinizi varsayarak söylüyorum. BIOS tan "Cpu Cooler Tuning" bölümünü "Tower Air Cooler" olarak ayarlarsanız sorununuz düzelecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı