i7-10700K aşırı ısınıyor

kerimkaan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

i7-10700K CPU ve MSI NVIDIA RTX 2080 Ti ile MSI Z490-A PRO (MS-7C75) anakarta sahip masaüstü bilgisayarımda (4 kasa fanı ve CPU fanı) özellikle oyunlarda CPU %100'de ve sıcaklık olarak 100*C'leri görüyor. Bu halde zorlamaya devam ettiğimde ise donmalar baş gösteriyor. FHD çözünürlükte kullanıyorum bu sebeple bir darboğaz mı söz konusu, 2K bir monitör almaya gerek var mı? Nasıl çözebiliriz?

1. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?
2. Kullandığın monitör nedir?
3. Hangi oyunda işlemciyi %100 görüyor?
4. Bilgisayara AV ile taratın.( Önerim Kaspersky ya da Malwarebytes.)
5. İşlemciye O.C yaptınız mı?

Arkadaşlar tekrardan merhaba, önerileriniz ve ilginiz için teşekkürler öncelikle, sorulara kısaca yanıt vermem gerekirse:

- Öncelikle bilgisayarı 2. el aldım fakat CPU ve GPU sıfır.
- CPU soğutucusu var fakat marka model bilmiyorum. Çalışıyor gözüküyor, kasayı açıp bağlantıları ve termal macunu kontrol edeceğim.
- Denediğim oyunlar, Dirt Rally 2.0, Rainbox Six Siege, PUBG.
- O/C vs. yapmadım.
- ThrottleStop'ta değerlerim:

- HWMonitor idle durumunda CPU değerleri:

- Yine aynı durumda GPU değerleri:

- Dahili ekran kartı gözükmüyor, yalnızca NVIDIA ekran kartı gözüküyor. Driverlar güncel.
- Ayrıca HWMonitor kayıtları: HWMonitor - Pastebin

Ek olarak: Çözünürlük ayarlarını 2K'ya getirdim. Monitörüm Dell'in P2417H modeli. FHD monitör. Malwarebytes taramasından bir şey çıkmadı zaten Görev Yöneticisi'nden de takip ettiğim kadarıyla olağandışı bir kaynak tüketimi söz konusu değil. Bazı oyunlar için Windows üzerinden ekran kartını NVIDIA ekran kartı olarak ayarladığımda bile sonuç pek değişmiyor. Malwarebytes ile tarama yaparken CPU sıcaklıkları:

Son düzenleme:
Konu neden bu kadar uzadı anlayamıyorum. Durumunuz çok bariz. Soğutucu ile ilgili sorun var. Ne kullanıyorsunuz? Stok soğutucu ise 4,6 - 4,9 Ghz gibi değerlerde yetersiz kalıyor, aynı sorunu yaşadım. İki seçeneğiniz var;

- Stok soğutucu ile devam edecekseniz; işlemcinizi base hızda kullanmanız gerek. Bunun için throattlestop programında "disable turbo" seçeneğini tıklayıp save edin. İşlemci 3,8 Ghz üstüne çıkmayacak. Ben 2,8 Ghzde stok soğutucu ile 50-55C leri sabitleyebilmiştim. Siz tahminim 70 C yi görürsünüz gene.

- Turbo Boost için ise iyi bir soğutucu almanız gerekir.

Son düzenleme:
@Single_factor Uygun bir soğutucu önerebilir misiniz?
O konuda daha yetkin arkadaşlar vardır. Soğutucu alana kadar geçici olarak CPU daki turbo boost özelliğini devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim, yoksa elinizde bir CPU kalmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…