i7 10700K ısınıyor

Disho

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar.

i7 10700K işlemcili bir sistem topladım işlemciyi soğutması içinde bir arkadaş aldım (Thermaltake nic C4 120mm) fakat boşta 55-60 derece oyun içerisinde 80-100 dereceyi görüyorum. Neden olabilir?

Derecelerin 30-60 arası oynaması gerek. Aynı işlemci ile benzer bir soğutucuya sahip olan arkadaşım 38-40'larda geziniyor. 5.1'e ulaşması normal. Macun veya soğutucu montajında bir problem olmalı. Kargo esnasında gerçekleşmiştir belki de. Her şeyden önce satın aldığınız yer ile bir görüşün derim.

xxx.png

Valoranta girdim boş lobide sıcaklık bu şekilde.

Çok yüksek ihtimalle soğutucu vidaları düzgün sıkılmamıştır diye düşünüyorum. Sökmeden önce vidaları çok zorlamadan çevirmeyi deneyin. 1 vida bile yarım tur civarı dönse gevşekmiş diyebiliriz ve sorununuz çözülür. Kasamı ilk topladığımda birebir aynı sorunu yaşamıştım.

OC yapmadım fakat ilk geldiğinde 5.1 GHz ile çalışıyordu aşağı yukarı aynı sıcaklıkları alıyordum, BIOS üzerinden düzeltmeler yaptım.

Sinerji'den aldım hava soğutmayı çıkarırsam garantisi bozulmaz mı?
Hayır bozulmaz. Termal macun alıp, macunu güzelce sürün ve soğutucu tam taktığınızdan emin olun.

Çok yüksek ihtimalle soğutucu vidaları düzgün sıkılmamıştır diye düşünüyorum. Sökmeden önce vidaları çok zorlamadan çevirmeyi deneyin. 1 vida bile yarım tur civarı dönse gevşekmiş diyebiliriz ve sorununuz çözülür. Kasamı ilk topladığımda birebir aynı sorunu yaşamıştım.

Biraz korkuyorum açıkcası bir parçayı kırmaktan veya zarar vermekten bu konu hakkında Technopat'ın bir videosu var mıdır?

Biraz korkuyorum açıkcası bir parçayı kırmaktan veya zarar vermekten bu konu hakkında Technopat'ın bir videosu var mıdır?

Zor bir şey değil. Hem işlemciye bir şey olmaz. Yumuşakça yapsan yeter. Technopat'ın Pov sistem toplama diye videosu var ona bakabilirsin. Ve garanti bozulmaz merak etme. Bir de kasanın konumu iyi değil. Onu değiştirmeye çalış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı