i7 10700K Turbo Boost nasıl kapatılır?

Bluezy

Hectopat
i7 10700K işlemci MSI MAG CoreLiquid 240R Sıvı soğutucu ile %5 civarı kullanımda 4700MHz frekansta 40 derece civarı görüyor, bir sorun olur mu? Sanırım Turbo Boost deniyordu, o mu yapıyor? O özelliğini nasıl kapatabilirim? Ya da voltaj düşürme mi yapmalıyım? Öyle ise voltaj düşürme nasıl yapacağım?

i7 10700K işlemci MSI MAG CoreLiquid 240R Sıvı soğutucu ile %5 civarı kullanımda 4700MHz frekansta 40 derece civarı görüyor, bir sorun olur mu? Boost özelliğini nasıl kapatabilirim?
Millet o işlemciye hız aşırtma yapıyor, bırak boost'u kapatmayı 🙂

Yükte kaç derece? Oyunda, stres testinde kaç derece? CPU-Z indirip stres testi yap bakayım bi'.

i7 10700K işlemci MSI MAG CoreLiquid 240R Sıvı soğutucu ile %5 civarı kullanımda 4700MHz frekansta 40 derece civarı görüyor, bir sorun olur mu? Sanırım Turbo Boost deniyordu, o mu yapıyor? O özelliğini nasıl kapatabilirim? Ya da voltaj düşürme mi yapmalıyım? Öyle ise voltaj düşürme nasıl yapacağım?
Intel Extreme Tuning Utility indir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerek yok.
Sistem iyi çalışıyor.
Anlayamadığım eğer ısınıyor diyecekseniz neden gidip K ibareli işlemci alıp OC bırak Turbo kapatmak istiyorsunuz?

Millet o işlemciye hız aşırtma yapıyor, bırak boost'u kapatmayı 🙂

Yükte kaç derece? Oyunda, stres testinde kaç derece? CPU-Z indirip stres testi yap bakayım bi'.
Stress Testi yaptım. 30 saniye boyunca değerler hep bu civarda gezindi:
1621200889792.png

Değerler gayet iyi. Benim işlemci 1.43V'a çıkıyor bana mısın demiyor. 75 derece max. gördüm. Sizin işlemciler o frekanslarda 1.2V'larda çalışıyor. İstersen 2 gün tut hiç bir şey olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı