Çözüldü i7 10750H 1 GHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TurtleCanUsePC

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci i7 10750H ve oyun oynarken birden oluyor. Bazen hiç olmuyor ama genellikle oyun oynarken oluyor. İşlemci sıcaklığı oyun oynarken ortalama 86 derece ve işlemci frekansı 0,75-1GHz arası değişiyor. Ne yapmam lazım?

Çözüm
O clampler ne işe yarıyor aydınlatma şansınız var mı?
Clamp yani Kelepçe seçeneği, CPU'nun ayarladığınız turbo güç sınırlarını aşmasını önlemek için CPU'yu gerektiği kadar kısmaya zorlar.
Birazdan yapacağım. Ama önce frekansı bir 3600MHz'e sabitleyelim.
FIVR sekmesine girin. Sol alt köşedekilerin hepsini 38 yapın. Apply'a basın.

Çözüm mesajı:
Sistemdeki EDP sorunlarını gidermek için IccMax'ları maksimum değerlere yükselttik.

1 GHz'e düşüyor çünkü BD PROCHOT anakart üzerinde aktive edilmiş. Bunu kapattık ve bu sorun ortadan kalktı.

Power Limitler işlemciyi kısmak için tasarlanmış. Olabildiğince Power Limitleri sisteme göre dizayn ettik ama aşırı başarılı olamadık. EC adı verilen güç limitleri pek müsade etmiyor ancak frekans kısınca muhtemelen sorun düzelecek.

Sistemde frekans sabitlemeye gitmek zorunda kaldık. İşlemci TDP seviyesini çok aşıyor. Soğumuyor. Frekans sabitledik.

Hafif bir Undervolt yaptık sistem aşırı güç çekiyor çünkü.

Çözüm olarak işaretlenebilir.
FIVR sekmesine girin. Thermal Velocity Boost'u kapatın.

Bu arada hepsini 40 yapın FIVR sekmesinde. Nihai performans yüzünden çok güç çekiyor. 40 ayarlamanız sorun olmayacak muhtemelen.
FIVR sekmesine girin. Thermal Velocity Boost'u kapatın.

Bu arada hepsini 40 yapın FIVR sekmesinde. Nihai performans yüzünden çok güç çekiyor. 40 ayarlamanız sorun olmayacak muhtemelen.
Nihai'yi kapattıysanız 40 ayarlayabilirsiniz yada ayarlamadıysanız 38 falan.
Bende yüksek performans modu yok o yüzden dengeli moda aldım şu an.
Öyleyse yapın. Güç planı oluştur a basın. Yüksek Performans seçin. Oluştura basın.

Hepsini 40 derken offset voltage mi yoksa sol alttaki kısım mı?

Hepsini 40 derken offset voltage mi yoksa sol alttaki kısım mı?
Sol alt köşedekiler hocam. Hatta belki Nihai'yi kaldırınca limitleme yapmanız gerekmiyor bile olabilir. Deneyin bakalım biraz.
Sol alt köşedekiler hocam. Hatta belki Nihai'yi kaldırınca limitleme yapmanız gerekmiyor bile olabilir. Deneyin bakalım biraz.
Bu arada FIVR sekmesinde sağ alt köşedeki 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Ayarları kaydetmiş olsun.

Tamamdır yaptım birzadan kararlılık testi yapacağım. Sonucu yazarım.

Bu arada fıvr sekmesinde sağ alt köşedeki 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Ayarları kaydetmiş olsun.

Onu yaptım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…