i7-2600 5.9 GHz'de çalışıyor

i7-2600 işlemcim formattan sonra 2 Core 4 thread olarak görünüyordu. BIOS'tan diğer çekirdeklerin kilidini açtıktan sonra işlemci 5.90 GHz olarak görünüyor. Kesinlikle overclock yapmadım zaten işlemcinin çarpan kilitleri kapalı anakart izin vermiyor. Oyunlarda ısınmaya başladı 97 derece oluyor. Bunun sebebi nedir nasıl düzeltebilirim?
Sistemi olduğu şekilde satın alabilirim. 👍👍😂😁

Hocam bir sıkıntı var biosunuz güncelmi 97 derece olmuş demişsin zaten 100 ün üzerine çıkmaz frekans kısar ömürden gider sanşlıysan yoksa vrm ler yanıcaktır büyük ihtimal sorunu çözene kadar oyun oynama işlemci sıcaklığı düşük olsada anakart yanar galiba çünkü 10. Nesil işlemcilerde bu değerler alınıyor bios pilini çıkar birde öyle bak pcye düzelecekmi?

Hocam bir sıkıntı var biosunuz güncelmi 97 derece olmuş demişsin zaten 100 ün üzerine çıkmaz frekans kısar ömürden gider sanşlıysan yoksa vrm ler yanıcaktır büyük ihtimal sorunu çözene kadar oyun oynama işlemci sıcaklığı düşük olsada anakart yanar galiba çünkü 10. Nesil işlemcilerde bu değerler alınıyor bios pilini çıkar birde öyle bak pcye düzelecekmi?
Bios sanırım güncel değildi, zaten 4 gün oldu anakartı alalı. Bu arada biosuda sıfırladım yine aynı. bugün biosu güncelliyeceğim, haberdar ederim burdan.

i7-2600 işlemcim formattan sonra 2 Core 4 thread olarak görünüyordu. BIOS'tan diğer çekirdeklerin kilidini açtıktan sonra işlemci 5.90 GHz olarak görünüyor. Kesinlikle overclock yapmadım zaten işlemcinin çarpan kilitleri kapalı anakart izin vermiyor. Oyunlarda ısınmaya başladı 97 derece oluyor. Bunun sebebi nedir nasıl düzeltebilirim?
ku
kule tipi fan kullanıyorsan bu kadar ısındıysa sıkıntı ama değil ise kule tipi fan ile işlemcin tam bir oyun canavarı olmuş

Ku.

Kule tipi fan kullanıyorsan bu kadar ısındıysa sıkıntı ama değil ise kule tipi fan ile işlemcin tam bir oyun canavarı olmuş.

Hocam yanlış bilgilendirme yapmayın anakartın VRM'si ve çipseti kaç derece yazmamış aslında 100 derecenin üzerinde çalışır ama sınır var o yüzden öyle yoksa kule tipide aynı sıcaklığa çıkacaktır benim tavsiyem anakartı ve işlemciyi yakmadan bu sorunu düzeltmesi 2. nesil işlemci ile 10. nesil işlemcinin frekansı aynı olması hiç normal bir şey değil sistem elinde patlayınca tekrar konu açar yüksek ihtimal PC'im yandı diye 2 çekirdeğe düşünce gelen voltaja göre boostluyor olabilir.

Bios güncelledim. Ama şöyle birşey oldu, yine aynı 5.90 GHz fakat oyuna girdiğimde busefer işlemci ısınana kadar 5.90 civarlarında çalışıyor ( 25 30 saniye kadar) sonra 3.40 GHz ye çekiyor kendini ve fps düşüyor. (güncelleme öncesi frekans düşmüyordu)

Aslında 5.9 GHz'de çalışmıyor bende i5 3570K vardı Intel'in uygulamasından 4.2 GHz'ye çıkardım ama görev yöneticisi 5GHz nin üzerinde gösteriyordu ona aldanma sen CPU Z yükle ya da bir oyunu aç MSI Afterburner ile işlemcinin ne kadar frekansta çalıştığına bak.

Aslında 5.9 GHz'de çalışmıyor bende i5 3570K vardı Intel'in uygulamasından 4.2 GHz'ye çıkardım ama görev yöneticisi 5GHz nin üzerinde gösteriyordu ona aldanma sen CPU Z yükle ya da bir oyunu aç MSI Afterburner ile işlemcinin ne kadar frekansta çalıştığına bak.
Dostum mesajları tam okumadın sanırım. Afterburner ile oyunlara giriyordum 5.90 da çalışıyordu anında 95 100 derecelere fırlıyordu. Bios güncellemesinden sonra ısındığı zaman frekansı 3.40 a çekiyor ve sıcaklık düşüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı