i7-10750H GTX 1650 Sistem Herhangi bir uygulama açılınca ekran kararması

imnotagamer

Megapat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
7.136
Makaleler
1
Çözümler
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektronik Mühendisi
Sorunum kısacası şu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herhangi bir şeyi açınca bu sorunu yaşıyorum. Kapanmaya sebep olan sayfayı birkaç dakika sonra açarsam ekran kapanmayabiliyor. Videoda görüldüğü gibi bazı ekranlar fare tekerleğini aşağıya kaydırdığımda kendine geliyor, yukarıya kaydırdığımda gidiyor. 😀 Fare tekerleği ile sayfayı alta indirdikten sonra sekmeyi kapatınca düzeliyor sorun.

Aynı şekilde yazılım ile uğraşırken durduk yere küt diye gidebiliyor ekran. Ama bu sefer fare tekerleği çözüm olmuyor. Windows + Tab tuşuyla videonun sonunda yaptığım işlemi yapınca düzeliyor sorun.

Sorunun bilgisayara bağlı monitörler olduğunu sanmıştım ilk önce. Çünkü 2 hafta önce bana 3. monitör alındı ve 1 HDMI, 1 de mini HDMI ile bağlanmaya başladıktan sonra bu sorunu fark ettim. Ancak şunu dabelirteyim, o iki monitör takılıyken hiç böyle sorun yaşamıyorum. Takılı değilken sorun oluyor. Windows + P tuşu ile "Sadece Ana Ekran" seçeneğini işaretleyip kapatmıştım bilgisayarı en son.

  • Ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurdum, olmadı.
  • Dahili sürücüyü silip kurdum, olmadı.
  • Windows hata onarım işlemi yaptım, olmadı.
  • Windows + P ile çıkan menüdeki tüm seçenekleri denedim.
  • Bilgisayarı farklı monitöre bağladım, sadece bilgisayar ekranı gidiyor (videoda da mevcut zaten).
Ben sorunun birden fazla monitör bağlantısından kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda da şöyle bir yazı okumuştum. Ancak dediğini yaptıktan sonra bir şey değişmedi.

Sanırım Windows kafayı yiyor dediği gibi. Ama çözemedim bu durumu. Yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

1665174830416.png
 
@FuryanD 2 yılı dolmuştur muhtemelen. Şirkette kullandığım bilgisayar bu. Bir proje için eve getirmiştim ama 2 hafta önceki yaşadığım sorun devam ediyor.

Ama benim anlamadığım bir şey var. Dahili grafik kartında sorun olsa şirkette de aynı sorunu yaşatmaz mı? Şirkette sıfır sorun ama o monitörlerden bilgisayarı sökünce bi garip oluyor durum. Son sökme işlemini yaparken kabloları çıkartmadan önce Windos + P ile "Sadece ana ekran" seçeneğini seçip çıkarmıştım, bir şey olmaz herhalde dedim ama yine oldu.
 
Hayır bu sadece dahili grafik biriminde olan sorun degil harici ekran kartında da oluyor başka bir forumda arkadaşla konuştuk onun 1080'i de aynı hatayı vermiş. Ekran kartını arızalı şekilde satıp yeni alınca düzelmiş.

Ama istersen bildiğin bir bilgisayarcıya verip sorunun ne olduğuna baktırabilirsin.
 

Geri
Yukarı