i7 10750H undervolt

Hiken

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2020
Mesajlar
1.960
Çözümler
17
XTU ile işlemciye undervolt yapacaktım ancak Intel bu özelliği bu işlemcide kapatmış. Araştırdım bir açıktan ötürü yapılamıyor, yapmak riskli olabiliyormuş. Sonrasında çözüm olarak böyle bir konu buldum(ekte bırakıyorum). Burada bahsi geçen "Speed Shift max value" ayarı bu işlemciye nasıl yapılır? 10. nesil mobil işlemcisi olup da undervolt yapan varsa ya da bir şekilde thermal throttle'ı önleyip işlemci sıcaklığını kısmayı başarabilen biri anlatıp yardımcı olabilirse sevinirim.
1604426943188.png
 
Undervolt yapamazsınız çünkü işlemci HK işlemci değil mobilde sadece HK işlemci UV olur.
Öyle bir şey yok. Yanlış bilgi vermeyin. 10. nesil öncesi izin vardı. Bir güvenlik açığı sebebiyle Intel voltaj erişimini yeni nesilde engelledi.

Ben de araştırıyorum ancak bu konuda kesin ve 9. nesillerde olduğu gibi kolay bir yol yok gibi. Bazı markalarda BIOS üzerinden yapılabiliyor. Örneğin MSI bazı modellerinde var.
 
Güç seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > İşlemci güç yönetimi > En yüksek işlemci durumu kısmından her ikisini de 99 yaparsanız işlemci turbosu kapanıyor.

10750H işlemcim var. Uzun zamandır turbosu kapalı kullanıyorum. Sadece Triple-A oyunlarda 70 dereceyi zar zor görüyor. Bu şekilde dahi RTX 2060'ı yeterince besliyor.
 
Son düzenleme:
Laptop modeli nedir? Aldığınız sıcaklık değerleri nedir?
Monster Tulpar T5 V20.1 80-85 derece.
Örneğin MSI bazı modellerinde var.
Evet yeni modellerinde mevcutmuş ancak bu problem onlarda giderilmiş olabilir, bizde risk devam ediyor.

Bu şekilde dahi RTX 2060'ı yeterince besliyor.
Ben de turbosu kapalı kullanıyorum ama turbosuz 1,7 GHz turbo açıkken 3,77 GHz yaklaşık değerler. Aynı ekran kartı var bende de. Emin miyiz besleyebildiğine? FPS turbo açılınca bana da fazla değişmedi gibi geldi.
 
Son düzenleme:
Monster Tulpar T5 V20.1 80-85 derece.

Evet yeni modellerinde mevcutmuş ancak bu problem onlarda giderilmiş olabilir, bizde risk devam ediyor.


Ben de turbosu kapalı kullanıyorum ama turbosuz 1,7 GHz turbo açıkken 3,77 GHz yaklaşık değerler. Aynı var var bende de. Emin miyiz besleyebildiğine? FPS turbo açılınca bana da fazla değişmedi gibi geldi.
Söylediğim gibi. Ben turbo açık ve kapalı hali arasında 20'ye yakın derece farkı haricinde pek bir değişiklik göremedim. Oyunlarda aynı fps değerlerini alıyorum. İşlemci frekansı sizi yanıltmasın.
 
10. Nesil i7 işlemciler de voltaj kontrolü aktif edilemiyor maalesef. Fakat bazı üreticiler buna olanak sağlıyor. Belki bios güncellemesi ile düzelebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı