Zaten eğlencesine kurmak istiyorum ama nasıl kurulur bilmiyorum.Intel mobil tarafında 11. nesil (Tiger Lake) için destek yok, kursanız dahi i7 1165G7'nin içindeki Iris Xe'nin de desteği yok. Yani donanım hızlandırma olmayacak, macOS'te birçok özellik çalışmayacak ya da düzgün çalışmayacak.
OpenCore indirdim ama ne yapacağımı bilmiyorum.O zaman Monterey imajını indirip USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın ve yeni oluşan OC EFI adlı bölümün içindeki EFI'yi silin. Sonrasında aşağıdaki EFI'yi atın ve EFI/OC/config/Laptop klasörüne girip Ice Lake isimli configi kopyalayın ve EFI/OC'ye atın, sonrasında adını config.plist olarak değiştirin, uzantılar kapalıysa sadece config. Sonrasında disk yönetimine girin ve diskinizden macOS için bir bölüm ayırıp o bölümü herhangi bir formata biçimlendirin, daha sonra Monterey imaj konusundaki BIOS ayarlarınızı yapın ve USB'den boot edin. Eğer Ice Lake ile boot etmediyse Comet Lake ile deneyebilirsiniz. Boot ettiyse disk izlencesine girin ve bütün aygıtları göstere basıp Windows üzerinde macOS için ayırdığınız bölümü seçip üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin. Sonrasınde geri dönüp macOS'i ayırdığınız bölüme yükleyin.
OpenCore: macOS Monterey 12.6.3 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
![]()
Bir de OC EFI nedir?OpenCore indirdim ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Okudum ama pek anlamadım.Yazdıklarımı okumadınız mı?
OC EFI imajı yazdırdıktan sonra oluşacak EFI bölümü.Bir de OC EFI nedir?
OC EFI'yi, D/EFI'ye mi kopyalayacağım?Olabildiğince basit anlattım, orada mesajın altındaki Monterey yazan konudan imajı indirip zipten çıkarıp BalenaEtcher adlı programla USB'nize yazdıracaksınız ve diğer işlemleri yapacaksınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.