3718Ahmet

Decapat
Makaleler
1
RAM
XPG D41 16GB 3600MHZ CL18
Ekran kartı
Msi gtx 1660 super ventus xs
Anakart
Msi mag z490 tomahawk
İşlemci
İ7 11700K
Merhabalar.
İşlemcim İ7 11700K ve şuanki değerleri boşta 50 ve %5 lik kullanımda 100 dereceye çıkıyor. İşlemci l içinde akmış erimiş olan ve büyük ihtimal çakma bir arctic mx4 macun vardı. Macunun artık yok olduğunu işlemci mesela oyuna girerken 50 dereceden bi anda 80 lere çıkması bi anda 50ye düşmesinden anlıyorum.
ChatGPT'ye sorduğumda özet olarak macunu nt h1-h2 veya kyronaut, soğutucu açısından da şu linklerdekileri önerdi. Siz başka ne önerirsiniz

Bir arkadaşım da şunu önerdi bana bu işlemci için bu yeterli olur diye

Son düzenleme:
1k 1,5k ortalama olsa olur.

Aslında bu fiyata hava soğutma yerine 1K daha ekleyerek sıvı soğutucular da bakabiliriz bu fiyata bunları almak yerine diye babama da danıştıydım, ancak o kadar para baydık sisteme eğer zorunlu değilse o kadar daha para baymanın çok bir mantığı yok yani dediydi, ve bence haklı da yani. İşlemci çok ısınan bir işlemci de değil sonuçta. Kyronaut+800 veya 1300'e bir kule tipi idare edecek bir şey yeterli olur bence.

Son düzenleme:
1k 1,5k ortalama olsa olur.

Aslında bu fiyata hava soğutma yerine 1K daha ekleyerek sıvı soğutucular da bakabiliriz bu fiyata bunları almak yerine diye babama da danıştıydım, ancak o kadar para baydık sisteme eğer zorunlu değilse o kadar daha para baymanın çok bir mantığı yok yani dediydi, ve bence haklı da yani. İşlemci çok ısınan bir işlemci de değil sonuçta. Kyronaut+800 veya 1300'e bir kule tipi idare edecek bir şey yeterli olur bence.
11700K ısınan bir işlemcidir. Sıvı soğutma olmasa bile düşük bir soğutucu almanızı önermem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı