i7 11700K RTX 3080 sistemde takılmalar

roguem

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb (8x2) Cl 16 3200mhz
Anakart
Z490 gaming
1 hafta önce 3080 ekran kartlı i7 11700K işlemcili 360Hz 1080p monitörlü sistem dizdim fakat ara ara çok fena kasmalar oluyor. Hem oyun oynarken hem de normal gezinirken kasmalar yaşıyorum. İşlemci kaynaklı olduğunu ve daha güçlü bir işlemci almam gerektiğini söylediler. Çözüm önerisinde bulunabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-02 224006.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-02 224006.png
    120,9 KB · Görüntüleme: 82
@BerzerkFrost

tam olarak istediğiniz gibi mi aldım bilmiyorum fakat atıyorum şimdi
Evet istediğim gibi. İşlemci darboğazı mı var diye bakmak istedim ama işlemci darboğazı var gibi durmuyor. Kullandığın işlemci zaten iyi bir işlemci değiştirmene bence gerek yok.

Evet istediğim gibi. İşlemci darboğazı mı var diye bakmak istedim ama işlemci darboğazı var gibi durmuyor. Kullandığın işlemci zaten iyi bir işlemci değiştirmene bence gerek yok.
Peki sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir yani neden ben bu donmaları yaşıyorum dediğim gibi sadece oyun değil arada sırada masaüstünde gezinirken bile yaşıyorum

Peki sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir yani neden ben bu donmaları yaşıyorum dediğim gibi sadece oyun değil arada sırada masaüstünde gezinirken bile yaşıyorum.

Hocam düzgün bir sekilde format attiniz mi ve Windows optimizasyon ayarlari yapiniz.Bunun disinda guc kaynaginiz yeterli mi kac watt.

1 hafta önce 3080 ekran kartlı i7 11700K işlemcili 360Hz 1080p monitörlü sistem dizdim fakat ara ara çok fena kasmalar oluyor. Hem oyun oynarken hem de normal gezinirken kasmalar yaşıyorum. İşlemci kaynaklı olduğunu ve daha güçlü bir işlemci almam gerektiğini söylediler. Çözüm önerisinde bulunabilir misiniz?
Sorunun ya ram ya da ssd kaynaklı olduğunu düşünüyorum. SSD verileri çekerken sorun yaşıyor ve bu gecikmeye yol açıyorsa takılma olur. farklı bir ssd takıp deneyebilirsiniz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı