Çözüldü i7 11800H ile RTX3070M darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
M2 SSD 1TB Samsung
Ekran Kartı: RTX 3070 Laptop GPU
İşlemci: i7-11800H

Selamlar dostlar. Görseldeki değerlere göre sizce bir darboğaz sorunu söz konusu mu? Oyunda ekranı hızlıca hareket ettirdiğimde de yırtılmalar söz konusu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    99,4 KB · Görüntüleme: 271
Çözüm
@NecroBit sorunu çözebildinmi hocam son durum nedir?
Çözüldü hocam düzeltmem gerekiyordu benim hatam. Garanti kapsamında anakart değişimi yapıldı. Şimdi hem eskisinden çok daha iyi sıcaklık değerleri alıyorum, hem sorun ortadan kalktı. Tek sorun fan sesi, o da sinek problem fazla rahatsız etmiyor. İlgine sağlık :)
Hiçbir şey olmuyor. Tepki yok. Çok saçma şeyler yaşıyorum şu anda. Aklımı toparlamaya çalışıyorum tabiri caizse. Ddikleri yöntemleri deneyeceğim. Zaten yalama oldum artık her yolu denemesi mübah.

Hocam HP'nin sayfası var orada bayağı yol mevcut yine olmazsa HP'ye çalışmıyor başka atabilir misiniz deyin atarlar.

Hocam HP'nin sayfası var orada bayağı yol mevcut yine olmazsa HP'ye çalışmıyor başka atabilir misiniz deyin atarlar.
Bu sayfalara da hep baktım. İşte tek tek sakin kafayla deneyeceğim. Ama hata bende. Keşke ilk gelir gelmez servisten hiç dokunulmamış işletim sistemim üzerinde testler yapsaydım. Direkt formatla temiz kurulum işine girmiştim.

Sizin laptop özellikleri de benimkiyle birebir aynı gibi. Memnun musunuz genel hatlarıyla?

Bu sayfalara da hep baktım. İşte tek tek sakin kafayla deneyeceğim. Ama hata bende. Keşke ilk gelir gelmez servisten hiç dokunulmamış işletim sistemim üzerinde testler yapsaydım. Direkt formatla temiz kurulum işine girmiştim.

Sizin laptop özellikleri de benimkiyle birebir aynı gibi. Memnun musunuz genel hatlarıyla?

Dert etmeyin hocam illaki çözümü bulunur eğer düzeltmezsek cihaz 6 aylıktan az ise garantiye verip değişim isteyin. Yapmazlar ise THH başvurun.

Sıkıntı nedir tam olarak, yardımcı olabileceğim bir şey ise yardımcı olmak isterim.

Sıkıntı nedir tam olarak, yardımcı olabileceğim bir şey ise yardımcı olmak isterim.
ooo Hamza bey siz artık bizden değilsiniz o yüzden isteseniz de yardımcı olamazsınız :)

Şaka bir yana problem, ürün oyun içi sıcaklık değerlerinden kaynaklı ve termal yenilemeden dolayı servise gidiyor. Servisten geliyor, Fan (CPU) değişmiş, termal yenilenmiş ve BIOS güncellenmiş. Sıcaklıklar oyun içi şahane fakat Stuttering (kekeme) sorunu yaşanıyor. Oyun 80 FPS gözüküyor fakat verdiği hissiyat 50 FPS.

Çözümü normalde nedir, temiz bir kurulum ve güncellemeler. Ama akla gelebilecek hiçbir yöntem işe yaramadı.

ooo Hamza bey isz artık bizden değilsiniz o yüzden isteseniz de yardımcı olamazsınız :)
Valla 2 yıl HP servisi ile uğraştıktan sonra son gelen cihazı dedim artık satayım İllallah geldi. Asusa geçtim, şimdi onda da sıkıntı var :D
Kaderim böyle kalmış dlskşgaklşslk

ooo Hamza bey siz artık bizden değilsiniz o yüzden isteseniz de yardımcı olamazsınız :)

Şaka bir yana problem, ürün oyun içi sıcaklık değerlerinden kaynaklı ve termal yenilemeden dolayı servise gidiyor. Servisten geliyor, Fan (CPU) değişmiş, termal yenilenmiş ve BIOS güncellenmiş. Sıcaklıklar oyun içi şahane fakat Stuttering (kekeme) sorunu yaşanıyor. Oyun 80 FPS gözüküyor fakat verdiği hissiyat 50 FPS.

Çözümü normalde nedir, temiz bir kurulum ve güncellemeler. Ama akla gelebilecek hiçbir yöntem işe yaramadı.
win11 kullanıyorsanız değişken yenileme hızı seçeneğini açmayı deneyebilirsiniz. Win11 in bazı saçmalıkları buna sebep oluyor olabilir.

Son düzenleme:
Valla 2 yıl HP servisi ile uğraştıktan sonra son gelen cihazı dedim artık satayım İllallah geldi. Asusa geçtim, şimdi onda da sıkıntı var :D
Kaderim böyle kalmış dlskşgaklşslk
Bu bahsettikleri sözde özellik (!), POCO x3 NFC model cep telefonundaki Oto. Hz geçişleri (60-90-120) gibi saçma bir şey olmuş. Adamlara diyorum ben hep akıcı olsun isterim, 120Hz için aldım bu telefonu, beyefendi pil tasarrufu için bu olumlu bir özellik mişmişler falan. Kullanıcıları böyle saçma sapan şeylerle kısıtlamaları çok ilginç.

Bir huzur bulamamışın sen de. Ne türden bir günah işlediysen :O

Ayrıca her ne kadar dandik macun olursa olsun, ASUS gibi bir markadan ısınma probleminin çıkabileceği aklımın ucundan geçmezdi.

Hocam HP'nin müşteri hizmetlerini arayın uzaktan bağlanıp çözsünler böyle bir olay var diye biliyorum.

@Teccno Hocam belki yardım eder. bir ara hp omen kullanıyordu.
Valla bildiğim kadarıyla 6 defa servise yollanmışsa bir ürün değişim sağlanıyordu. Bu değişim safsatalarına hiç inanmıyorum ama hoş bir jest olurdu açıkçası.

Son düzenleme:
Valla bildiğim kadarıyla 6 defa servise yollanmışsa bir ürün değişim sağlanıyordu. Bu değişim safsatalarına hiç inanmıyorum ama hoş bir jest olurdu açıkçası.
3 defa ürünüm değişti, hem de üs model ile. Ben 1660ti pavilion almıştım sonra 2060 verdiler sonra 3070 verdiler. Hepsi bozuldu :D 3070 i de sattım işte geldiği gibi.

Bu bahsettikleri sözde özellik (!), POCO x3 NFC model cep telefonundaki Oto. Hz geçişleri (60-90-120) gibi saçma bir şey olmuş. Adamlara diyorum ben hep akıcı olsun isterim, 120Hz için aldım bu telefonu, beyefendi pil tasarrufu için bu olumlu bir özellik mişmişler falan. Kullanıcıları böyle saçma sapan şeylerle kısıtlamaları çok ilginç.

Bir huzur bulamamışın sen de. Ne türden bir günah işlediysen :O

Ayrıca her ne kadar dandik macun olursa olsun, ASUS gibi bir markadan ısınma probleminin çıkabileceği aklımın ucundan geçmezdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda da youtube videosunu çektim. :D

Ama o özellik klavuzda yazıyordur. Benim yaşadığım sorun hiç bir yerde yazmıyor. Ürün direkt kusurlu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı