i7 12700H 100 derece oluyor

100 dereceymiş bu arada harbiden neden kapanmıyor o zaman. Güçtende kısmıyor. Bu arada işlemcinin Turbo Boost açık şekilde 115W gücü varmış ancak benimki 55 wattı geçmeye ihtiyaç duymuyor.

Round sırasında full 100 kalıyor.

100 dereceymiş bu arada harbiden neden kapanmıyor o zaman. Güçtende kısmıyor. Bu arada işlemcinin Turbo Boost açık şekilde 115W gücü varmış ancak benimki 55 wattı geçmeye ihtiyaç duymuyor.

Dostum bugünlük bilgisayarı kapat yarın bilgisayarcıya götür bir baktır. Ekran kartı falan yanarsa başına iş alırsın.

Hocam bu yeni olan bir şey değil. İlk baktığımdan beri böyle bu zaten ve daha hiç aıkıntı yaşamadım ama insan korkuyorda. 9 aydır bende bu laptop ve o zamandan beri 100 dereceyi görüyorum. Termal macun değişti 12.5 KW'lik bir şey sürüldü ancak aynı. Ben hala göstergede bir sorun olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum. Ekran kartlık bir sorun yok zaten o 82 83'ü geçmiyor o da RDR2 Ultra ayarlarda oynayınca. CS2 de 70 75 arası geziyor.

En çok şaşırdığım şeylerden biriside mesela laptopu sabah açtım diyelim 8 10 saat kapalı durduktan sonra yani. NitroSense bir bakıyorum 88 falan yazıyor. Buz gibiyken böyle yazıyor. Sonra 60 küsure düşüyor sonra tekrar 90'lara çıkıyor. Laptopu biliyorsanız zaten en yüksek fan hızına sahip laptop bu 8000RPM çeviriyor.

Hocam bu yeni olan bir şey değil. İlk baktığımdan beri böyle bu zaten ve daha hiç aıkıntı yaşamadım ama insan korkuyorda. 9 aydır bende bu laptop ve o zamandan beri 100 dereceyi görüyorum. Termal macun değişti 12.5 KW'lik bir şey sürüldü ancak aynı. Ben hala göstergede bir sorun olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum. Ekran kartlık bir sorun yok zaten o 82 83'ü geçmiyor o da RDR2 Ultra ayarlarda oynayınca. CS2 de 70 75 arası geziyor.
Mümkünse oyun içinden Afterburner göstergesini ss alıp atabilir misin?

10 dk ya atıyorum. Pc şuan soğuk bakalım nasıl olacak.

Bu arada laptopun altı hafif yükseltili direkt yere temas etmiyor yani.

Yani ksnin laptopu için bir şey diyemem ama Monster ve Casper'ın laptopları 100 derece görürken markadan dolayı diyorduk, Nitro 5 görünce neler diyeceksiniz merak ettim şimdi. 😀
Ama beni işkillendiren bir şey var zorlanmamasına rağmen böyle diyor. Yani cihazın sorunlu olması da bir ihtimal şu an.

Son düzenleme:
Valorant gireyim dedim :D birisi oyun başlamadan birisi yeni başlayınca diğeri de oyun ortasında. CPU kullanımı NVIDIA da MSI da aynısını gösteriyor. En alttaki dereceyi ciddiye alıyorum. Özellikle tüm CPU'ları açtım Afterburner'dan. Yorum sizde.

Ekran kartı max 70 görüyor tek sorun cpu.

Dosya Ekleri

• IMG_20240603_203520.jpg
    IMG_20240603_203520.jpg
    159,9 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20240603_203548.jpg
    IMG_20240603_203548.jpg
    197,7 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20240603_203721.jpg
    IMG_20240603_203721.jpg
    173,6 KB · Görüntüleme: 39
Valorant gireyim dedim :D birisi oyun başlamadan birisi yeni başlayınca diğeri de oyun ortasında. CPU kullanımı NVIDIA da MSI da aynısını gösteriyor. En alttaki dereceyi ciddiye alıyorum. Özellikle tüm CPU'ları açtım Afterburner'dan. Yorum sizde.

Ekran kartı max 70 görüyor tek sorun cpu.
O laptop güç kısmasına da girememiş. 🤔

Technopat Haberler

Geri
Yukarı