pinkuen
Femtopat
Daha fazla
Merhaba. Bilgisayarımı toplayalı 2 ay oldu, normalde PC'lerden pek anlamam ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim.
Boştayken CPU sıcaklığı 30 derece civarıyken, bazı oyunlarda 70leri buluyor, ve en son oynadığım ağır grafikli bir oyunun yüksek ayarlarında 85-95 derece arası gidiyor, 100'e geldiği bile oldu. Bu normal değil anladığım kadarıyla. Oyun default ayar olarak Ultra grafiklere atıyor beni ve performans olarak hiçbir sıkıntı olmuyor, merak edip bakmasam bir sorun olduğunu fark etmezdim. Grafikleri birazcık düşürdüğümde en fazla 75-85'e kadar düşüyor. Sıkıntı nedir soğutucular mı yetersiz yoksa PC kısaca oyunu kaldırmıyor mu? Bu şekilde oynamaya devam etmemin tehlikesi nedir?
Tüm parçaları buraya bırakıyorum:
İşlemci: Intel Core i7-12700KF
Ekran Kartı: ASUS NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
Anakart: MSI Pro H610M-E DDR4
RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB)
Kasa: Rampage Lyra Mesh Temperli Camlı
SSD: James Donkey JD1024 1TB
Güç Kaynağı: FSP Hyper 700W 80+
İşlemci Soğutucu: Zoko Ice-4
Kasa Fanı: Rampage Glare F50 X2
Boştayken CPU sıcaklığı 30 derece civarıyken, bazı oyunlarda 70leri buluyor, ve en son oynadığım ağır grafikli bir oyunun yüksek ayarlarında 85-95 derece arası gidiyor, 100'e geldiği bile oldu. Bu normal değil anladığım kadarıyla. Oyun default ayar olarak Ultra grafiklere atıyor beni ve performans olarak hiçbir sıkıntı olmuyor, merak edip bakmasam bir sorun olduğunu fark etmezdim. Grafikleri birazcık düşürdüğümde en fazla 75-85'e kadar düşüyor. Sıkıntı nedir soğutucular mı yetersiz yoksa PC kısaca oyunu kaldırmıyor mu? Bu şekilde oynamaya devam etmemin tehlikesi nedir?
Tüm parçaları buraya bırakıyorum:
İşlemci: Intel Core i7-12700KF
Ekran Kartı: ASUS NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
Anakart: MSI Pro H610M-E DDR4
RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB)
Kasa: Rampage Lyra Mesh Temperli Camlı
SSD: James Donkey JD1024 1TB
Güç Kaynağı: FSP Hyper 700W 80+
İşlemci Soğutucu: Zoko Ice-4
Kasa Fanı: Rampage Glare F50 X2
Son düzenleyen: Moderatör: