Çözüldü i7 13700KF CPU anlık olarak %100 çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmtakc

Centipat
Daha fazla  
RAM
G-Skill Trident Z 6000Mhz CL30 DDR5 2x16GB
Anakart
Msı z790 Edge Wifi DDR5
Merhaba; RDR2 oynarken CPU kullanımı anlık olarak %100 kullanıma çıkıyor. O sebep ile de işlemci sıcaklığı bir anda 10 derece artıyor. Bu beni rahatsız etmeye başladı acaba bir problem mi? Sistemi daha 1 ay oldu toplayalı. Windows 11 kullanıyorum acaba stabil çalışmama problemi olabilir mi?

Uygulamayı sildim ve dediğiniz gibi sorunum düzeldi. Fakat işlemci sıcaklığım 59 derece iken bir anda 71 derece olabiliyor bu normal mi? NZXT Kraken X73 360mm sıvı soğutma kullanıyorum. Bu değerler normal midir?

Bende de Cooler Master'ın 360 ML sıvı soğutması var bende de o derecelere çıkabiliyor.

Uygulamayı sildim ve dediğiniz gibi sorunum düzeldi. Fakat işlemci sıcaklığım 59 derece iken bir anda 71 derece olabiliyor bu normal mi? NZXT Kraken X73 360mm sıvı soğutma kullanıyorum. Bu değerler normal midir?

Intel işlemcilerden fazla anlamıyorum ama arkadaşlar yardımcı olacaktir.

Bende de Cooler Master'ın 360 ML sıvı soğutması var bende de o derecelere çıkabiliyor.

Dün aksine 55 derecenin üzerine çıkmayan işlemci şimdi 71 dereceyi hatta 80 dereceyi gördü. Tuhaf termal macun Thermal Grizzly hydronaut kullanıyorum. Ani çıkışlar ve inişler neden olabiliyor hala anlamış değilim. BIOS'tan fan ayarlarını Max. Düzeye getirdim ve hala dediğim derecelerde şu an.

Intel işlemcilerden fazla anlamıyorum ama arkadaşlar yardımcı olacaktir.
Teşekkür ederim ilginize ve alakanıza :)

Termal macununuz pump out olmuş yani termal macun ile soğutma blok arasında hava kalmış. Çözümü iyice termal macunu ince tabaka halinde sürmeniz gerekmektedir.

Yardımınız için çok teşekkür ederim, kusura bakmayın iş güç derken Forum'a bakamadım anca görebildim mesajınızı. Bu akşam üzeri yeniden macun sürüp deneyeceğim. Tekrar buraya sonrasında neler olduğunu yazarım en azından benim gibi problem yaşayan arkadaşlar için de bir çözüm olmuş olur😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı