i7 2600K ve GTX1650 sistem darboğaz mı yapıyor?

Morcivert.exe

Hectopat
Merhaba,
Önce sistemi belirteyim;
i7 2600K.
Arktek GTX 1650.
8x2 16 GB DDR3 1600MHz RAM.
1 TB HDD 256 GB SSD.
400W PSU.

Oynadığım tüm oyunlarda ekran kartı kullanımı %30-60 arası ekran kartı ve işlemci sıcaklığı ortalama. 65 derece ama işlemci kullanımı oyundan oyuna değişiyor şu an God of War oynuyorum ve işlemci neredeyse %100 çalışıyor ama diğer oyunlarda %30 çalıştığı da oluyor. Sistemin darboğaz yapacağını düşünmemiştim ama durum bu. Ve artı olarak MSI Afterburner'da işlemci %100'e yakın çalışsa bile görev yöneticisinde %47 gösteriyor. Acaba yazılımsal bir hata olup da yeni işlemci almama seçeneğim var mıdır?

Merhaba,
Önce sistemi belirteyim;
i7 2600K.
Arktek GTX 1650.
8x2 16 GB DDR3 1600MHz RAM.
1 TB HDD 256 GB SSD.
400W PSU.

Oynadığım tüm oyunlarda ekran kartı kullanımı %30-60 arası ekran kartı ve işlemci sıcaklığı ortalama. 65 derece ama işlemci kullanımı oyundan oyuna değişiyor şu an God of War oynuyorum ve işlemci neredeyse %100 çalışıyor ama diğer oyunlarda %30 çalıştığı da oluyor. Sistemin darboğaz yapacağını düşünmemiştim ama durum bu. Ve artı olarak MSI Afterburner'da işlemci %100'e yakın çalışsa bile görev yöneticisinde %47 gösteriyor. Acaba yazılımsal bir hata olup da yeni işlemci almama seçeneğim var mıdır?

Hocam Power Supply'ı değiştirin. Bu işlemciyle ekran kartında darboğaz söz konusu değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani sadece Power Supply'i yükseltsem işlemci de ekran kartı da standart değerlerde çalışacak mı?
Hocam emin olmak istiyorum çünkü masrafı boşa çıkarmak istemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı