i7-2630QM sistem donup kalıyor

Pari93

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB ram 1333 mhz
SSD veya HDD modeli
270 gb ssd
Ekran kartı
Dell inc 0HVRTT
Anakart
dell inc 0A3 felan galiba
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz 2.00 G
Bilgisayarımla dolanırken birdenbire donuyor mouse ışığı klavye ışığı kulaklık vs. her şey açık fan falan ben ne olduğunu anlamıyorum öyle kalıyor ekranda görüntü nerede donduysa orada sabit kalıyor. Bu olduktan sonra bilgisayarda böyle 5 saniyeliğine falan nasıl deyim 0 FPS oluyor hemen geri akıcılığına devam ediyor. Bir de bugün PC'ye RAM taktım ama ondan önce de oluyordu taktığım gün olması tesadüf diye tahmin ediyorum ve uyumlu taktım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 48
Bir bilgisayarcıya götürmek en iyisi yani

O zaman bir bilgisayarcıya götürmek en iyisi olur değil mi?
Karmaşık şeyler istemiyorum. Aygıt yöneticisi üzerinden SSD modelini yazarsan onun özel yazılımı varsa atabilirim. Oradan öğrendiğimiz bilgi CrystalDiskInfo'dan daha sağlıklı olacaktır. Onun dışında son kullanıcı için tasarlanmış antivirüs üzerinden tarama yapmanız faydamıza olacaktır.

Karmaşık şeyler istemiyorum. Aygıt yöneticisi üzerinden SSD modelini yazarsan onun özel yazılımı varsa atabilirim. Oradan öğrendiğimiz bilgi CrystalDiskInfo'dan daha sağlıklı olacaktır. Onun dışında son kullanıcı için tasarlanmış antivirüs üzerinden tarama yapmanız faydamıza olacaktır.
1659220281898.png
240 gb miş

Hikvision marka. Bu firmanın işine özen göstereceğini sanmıyorum. Zaten yazılım bile sunmamışlar...
Download
Bir de buradan deneyelim.

Onun dışında antivirüs sistemin donma kısmına denk geliyorsa sanırım format tek çözüm.

Artık uyumam gerekiyor.
-CrystalDiskInfo'yu açın. Sağlık kısmına az dediyse muhtemelen SSD ömrünün sonlarına gelmiştir. Kaliteli model değil zaten.
-SSD sorunsuz ise geriye iki çözüm kalıyor. Format ve termal macun değişimi.
-Format zaten herkesin bildiği bir çözüm. İnternette tonla rehber var.
-Termal macun değişimi sorun ısıdan kaynaklı ise çözebilir. İşlemci fazla ısınıyorsa kendini limitler.

Bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı