i7-3770 delid yapmak

Arkadaşlar i7-3770 model işlemcime delid yapmak istiyorum. Fan almaktansa böyle bir yöntemin çok daha iyi sonuçlar verdiğine dair videolar izledim. Çok daha ucuz olmasıda cabası. İşlemcim K serisi bir işlemci değil. Ama anakarttan non-K teknolojisini açınca 4.3 GHz hızına ulaşabiliyor. Ama stok fanla işlemci 100 dereceye çıkıyor oyunlarda. Sizlerden önerdiğiniz bir sıvı metal ve bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan öneriler rica ediyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan kullandikan sonra delid yapmanin pek de bir numarasi yok. 4.3 GHz hizinda stok sogutucu kullanarak iyi bir deger elde edemezsiniz.

Ben kendim 5 senedir i7 4790K kullaniyorum. Islemcime delid yapali da fazla zaman gecmedi. Bundan önce stok sogutucu ile Turbo Boost özelligi kapaliyken bile 85-90 dereceyi gördügüm oluyordu. Delid isleminden ve Noctua NH-D15S taktiktan sonra en fazla 65 derece gördüm. Prime95 testinde ise 70-75 civari.

Delid yapmak sanildigi kadar da zor bir islem degildir. Ben de ilk defa yaptim, herhangi bir sorun da yasamadim. Bunun icin üretilen özel aletler mevcut. Islemciyi icine oturttuktan sonra sorunsuz bir sekilde acabiliyorsun. Ben Delid-Die-Mate 2 kullanmistim.

Özetleyecek olursam; Stok sogutucu ile delid yapmak mantiksiz. Kaldi ki islemciyi 4.3 GHz hizinda kullanmak istiyorsaniz illaki iyi bir sogutucu almaniz gerekecek.

Yani delidli işlemci stock soğutucuyla iş yapmaz mı kardeş?
Yapar niye yapmasın ama, yüksek overclock da işlemci aşırı ısınır. Işlemci ile kapağı arasında ısı iletimde darboğaz olur. Ama siz stok soğutucu kullanıcaksınız. Aradaki ısı iletimini arttırmanız yetmiyecektir. Iletilen ısıyı soğutacak fana ihtiyacınız var.
Kule tipi soğutucu alabilirsiniz.

Delid yapan arkadaşa sordum.Oda delidsiz olduktan sonra istediğin soğutucuyu kullan farketmez diyor.Mantıklı konuşuyor.4.3 ghz de olmasa bile 4-4.1 gibi değerlerde kullanırım.Kararımı verdim kendim yapacağım.İstediğim sonucu elde edemezsem fan da alacağım yapacak bir şey yok.Yardımın için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sivi metal kullanacaksan Thermal Grizzly Conductonaut alabilirsin. Bu islemi uygularken islemcideki kapasitörlere kesinlikle sivi metal degmemeli. Yoksa calistirdigin an kisa devre yapar ve islemcin pert olur. Ben bunu engellemek icin saydam tirnak ojesi sürdüm. Aklinda bulunsun.

Arkadaşlar manhat arkadaşın dediği ürünü alıp kendim yapmaya karar verdim.İşlemciyi kırarsam buraya gelir yazarımBecerebilir ve iyi sonuçlar alırsam da buraya sonuçları yazarım.Yapmayı düşünen arkadaşların da acemi birinin delid işlemi yapıp yapamayacağı hakkında bilgisi olur.Herkese yardımları için teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.

acemi birinin delid işlemi yapıp yapamayacağı hakkında bilgisi olur.

Ben yaptiysam siz de yaparsiniz. Paylastigim konuda kullandigim malzemelere göz atabilirsiniz. Bu sayede az bucuk fikir edinmis olursunuz.

Sivi metal olarak Thermal Grizzly Conductonaut, IHS (isi dagiticisi) üzerine Kryonaut (bulamazsaniz Arctic MX-4 veya Cooler Master MasterGel), kuruyan macunu temizlemek icin saf alkol ve sert olmayan bir pecete (ya da bez), IHS'i tekrar yapistirmak icin isiya dayanikli silikon, kapasitörleri korumak icin saydam tirnak ojesi.

Delid islemini yaparken aceleci davranmayin ve temiz bir ortamda yapmaya calisin. Islemciyi actiktan sonra icine pislik bulastirmamaya özen gösterin. Gerisini birkac video izleyerek halledersin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…