i7 3770 ve GT630 Bilgisayar Aniden Donuyor

Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarım oyunlarda örneğin CS:GO'da rekabetçi atarken donuyor. Ne zaman bilgisayarı açsam 2 saat geçmeden donup kalıyor. Artık oyun oynayamıyorum. Bazı forumlarda RAM hatası deniyor, tam olarak bilemiyorum. Sistemim:
I7 3770
Gigabyte ga-h61m ds2
8 GB RAM
GT630
Hatanın sebebi tam olarak ne olabilir ? Ona göre parça değişitreceğim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile oyun içindeyken sıcaklık, kullanım vs. ekran görüntüsünü paylaşın.

Yok sıcaklık yüksek değil, kullanımda hiç olmuyor zaten i7 3770 gibi bir işlemcide cs:go kullanımı çok çok az olmalı zaten boşta 30 derece, ondan olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ama mavi ekran hatası olsada driver_irql_notless_orequal hatası alıyorum, ekran kartını kesin değiştireceğim, ram'ide değiştirecegim memtest ile test ettim problem oldu. Ram ve ekran kartı dışında psu dan kapandığını düşünmekteyim fakat böyle değildi psu problemi olacağinıda düşünmüyorum.

Yok sıcaklık yüksek değil, kullanımda hiç olmuyor zaten i7 3770 gibi bir işlemcide cs:go kullanımı çok çok az olmalı zaten boşta 30 derece, ondan olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ama mavi ekran hatası olsa da driver_irql_notless_orequal hatası alıyorum, ekran kartını kesin değiştireceğim, ram'ide değiştireceğim memtest ile test ettim problem oldu. Ram ve ekran kartı dışında PSU'dan kapandığını düşünmekteyim fakat böyle değildi psu problemi olacağını da düşünmüyorum.
Bence ekran kartını, belleği de değiştirmişken PSU'yu da değiştirin zira sonra sistemi yakabilirsiniz.

Ramler mavi ekran sebebi olabiliyor. Hdd bad sector tarzı sıkıntılar varsa bunlarda bilgisayarın donmasına neden olabiliyor. Birden fazla donanım söz konusu bir bilgisayarcıya giderek parça parça test yapmanız mantıklı olur.

Satıp yeni bilgisayar alacağım sanırım, yorumlarınız için teşekkürler.

Furkan merhaba,

Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve yeni bir bilgisayar mı toplamaya karar verdin yoksa bu sorunu çözebildin mi? Sorunun neyden kaynaklandığını öğrendiysen ve çözümü de artık biliyorsan bunu paylaşır mısın? Konuyu dirilttiğim için herkesten özür dilerim fakat 2 haftadır bununla boğuşuyorum.

İyi günler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı