i7-3770K sistem için ekran kartı önerisi

1900 TL edecek bir işlemci değil. Pahalıya almışsınız hocam.
Hocam tekrar satmak istesem en fazla 300-400TL zararla kullandıktan sonra satabileceğimi düşünüyorum fakat satmak gibi bir amacım yok.
1900TL'ye daha iyi parçalar alınabilirdi farkındayım ama bu seferde anakart devreye giriyor, anakart değiştirirsem ekstra ramlerle birlikte 3k civarı masraf çıkıyor, bu seferde ekran kartına para yetmiyor.

Hocam az önce işlemciyi satın aldım, 1700+200TL Param Güvende şeklinde.
Ayrıca şu an kullandığım sistemi bu işlemci ve ekleyeceğim ekran kartıyla birlikte ileride yan sistem olarak kullanabilirim. Stajyer öğrenci olduğumdan bütçe konusunda fazla açılamıyorum, sistemi de bu yüzden tamamen değiştirmiyorum, yeni sistem alana kadar beni tatmin etmesini istiyorum o kadar.

Anlıyorum sizi hocam bende aynı durumdayım öğrenciyim maalesef bütçe çok sıkıntı ama arkadaşın dediği gibi @Kaan Diktaş bu fiyatı edecek birişlemci değil. Bu fiyata Ryzen 5 3600 geliyor ki çok iyi bir işlemci. Bu yaptığımız ölü yatırım gibi bir şey oluyor çünkü zaten bayağı masraf gitmiş olacak.

Anlıyorum sizi hocam bende aynı durumdayım öğrenciyim maalesef bütçe çok sıkıntı ama arkadaşın dediği gibi @Kaan Diktaş bu fiyatı edecek birişlemci değil. Bu fiyata Ryzen 5 3600 geliyor ki çok iyi bir işlemci. Bu yaptığımız ölü yatırım gibi bir şey oluyor çünkü zaten bayağı masraf gitmiş olacak.
Hocam şuna bakabilirsiniz bende yeni gördüm;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i7 3770 1200-1500TL bandında (i7 3770K 2000-2200TL civarı)
i5 3470 500-600TL
Sanırım gerçekten büyük enayilik yapmışım, arada 5-10FPS oynuyor.

Hocam şuna bakabilirsiniz bende yeni gördüm;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i7 3770 1200-1500TL bandında (i7 3770K 2000-2200TL civarı)
i5 3470 500-600TL
Sanırım gerçekten büyük enayilik yapmışım, arada 5-10FPS oynuyor.

Estağfirullah hocam. i7 3770K düşük bir işlemci değil güçlü burada nasıl böyle oldu anlamış değilim. Ben i5 3470 işlemciyi RX 5500XT ile kullanıyorum. Battlefield 1 tarzı oyunlarda ciddi darboğaz yapıyor. İşlemcim hep %100, %99'larda geziyor. Oyunlar akıcı değil(tabii hepsi değil, Valorant CS:GO gibi oyunlarda kötü bir performansı yok yeterli.). Bu FPS değerleri alacağınız ekran kartına göre değişir. Mesela i5 3470'e GTX 1050 Ti gibi kart alırsanız gayet güzel çalışır yeterli olur. i7 3770K ya daha yüksek kart takabilirsiniz. Tabii biz i7 3770 ile 3770k arasında araştırdığıma göre anakartımızın OC performansı çok düşük olduğu için büyük birr fark göremeyeceğiz. Ama işlemciyi çok pahalıya almışsınız hocam ben 1500 TL dahi vermedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı