i7-3770K sistemde Windows 7 kullanılmalı mı?

guneralp

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Merhaba sosyal sakinleri,
i7-3770K, ASUS ROG Maximus v gene Z77 anakart, 4 kanaldan 32 GB bellek ve RX 570 kullanıyorum. 512 GB SSD'de bulunuyor sistemde.
Windows 10 ve 11 sürümlerini gayet güzel bir şekilde çalıştırıyor ama teması ve ASUS'un bazı programlarının Windows 7 ile uyumlu olması sebebiyeti ile Windows 7'ye geçmek istiyorum. Sistemde oyun olarak Valorant, GTA 5 ve arada LoL oynuyorum. Sizce geçişi yapmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

O sisteme Windows 7 geçmek performansı biraz düşürür bence 8.1 geçin eğer 10 ve 11 de sıkıntı yaşıyorsanız.

Pek bilmiyorum ama uyumluluktan Windows 7 yapabilirsin.
Aslında programların aşırı bir önemi yok, ama Windows 10 ve 11'in teması bana aşırı monoton geliyor nedense, Windows 7 temaları çok daha canlı ve güzeldi. Sistem her türlüsünü kaldırıyor zaten donanım sorunu yok. Benimki biraz heves gibi.

Windows 7 driver destekleri kesildi diye biliyorum. Sırf monoton geliyor Windows 7 geçmek bana biraz saçma geldi açıkçası.

Merhaba sosyal sakinleri,
i7-3770K, ASUS ROG Maximus v gene Z77 anakart, 4 kanaldan 32 GB bellek ve RX 570 kullanıyorum. 512 GB SSD'de bulunuyor sistemde.
Windows 10 ve 11 sürümlerini gayet güzel bir şekilde çalıştırıyor ama teması ve ASUS'un bazı programlarının Windows 7 ile uyumlu olması sebebiyeti ile Windows 7'ye geçmek istiyorum. Sistemde oyun olarak Valorant, GTA 5 ve arada LoL oynuyorum. Sizce geçişi yapmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

10-20 FPS düşüş yaşarsınız büyük ihtimal Windows 10 da kalmanızı öneririm ASUS'un programları önemli değilse Valorant gibi FPS oyunlarında FPS çok düşecektir yeni çıkan oyunlar Windows 7'yi desteklemeyecek sizin kararınız bence.
@guneralp bir de ekran kartınız yeni'imiş.
Bence kalın Windows 10 da güncellik açısından.

Windows 11 ile zaten Valorant için TPM engeli var. En iyisi 10'da kalmak. İsterseniz Dual Boot da yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı