i7-4500U işlemci grafik kartini kullanmiyor

Urayn

Centipat
Daha fazla  
RAM
6gb DDR3
SSD veya HDD modeli
HDD
Ekran kartı
R7 M265
İşlemci
İ7 4500u
1747137072747.jpeg

1747137341806.jpeg

Intel i7-4500U işlemcim var. Sürücüleri yüklü olmasına rağmen hem dahili ekran kartı (Intel HD Graphics 4400) hem de eski harici ekran kartım (AMD Radeon R7 M.265) sistemde görünmüyor. Aygıt Yöneticisi'nde ya da DxDiag üzerinde bu ekran kartlarına dair hiçbir bilgi çıkmıyor. Sorunun kaynağını ve çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Aslında AMD R7 M.265 ekran kartım aygıt yöneticisinde gözüküyor ama DxDiag'da gözükmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
abi bu tip durumlarda genelde sürücü tam kurulmamış oluyor ya da çakışma var. öncelikle Intel ve AMD sürücülerini tamamen kaldır, sonra üreticilerin resmi sitesinden güncel sürücüleri indirip temiz kurulum yap. özellikle Intel Graphics sürücüsünü mutlaka güncelle.
bazen BIOS’ta iGPU devre dışı kalabiliyor, ona da bak derim.
DxDiag bazen her şeyi göstermeyebilir, aygıt yöneticisi daha güvenilir.
benzer durumlar bende de oldu, sürücü temizliği ve güncelleme çoğu zaman çözüyor.

Abi bu tip durumlarda genelde sürücü tam kurulmamış oluyor ya da çakışma var. Öncelikle Intel ve AMD sürücülerini tamamen kaldır, sonra üreticilerin resmi sitesinden güncel sürücüleri indirip temiz kurulum yap. Özellikle Intel Graphics sürücüsünü mutlaka güncelle.
Bazen BIOS'ta iGPU devre dışı kalabiliyor, ona da bak derim.
DxDiag bazen her şeyi göstermeyebilir, Aygıt Yöneticisi daha güvenilir.
Benzer durumlar bende de oldu, sürücü temizliği ve güncelleme çoğu zaman çözüyor.

Ne kadar denersem deneyeyim olmuyor hocam ya birini düzeltiyom o biri hata veriyor Intel'i düzeltiyom AMD hata veriyor.

Ne kadar denersem deneyeyim olmuyor hocam ya birini düzeltiyom o biri hata veriyor Intel'i düzeltiyom AMD hata veriyor.

Anladım hocam, tam klasik switchable Graphics çilesi... Bende de zamanında vardı, biri çalışınca öbürü kafayı yiyor. En stabil çözüm genelde ya sadece Intel'i kullanmak ya da sadece AMD'yi aktif bırakmak oluyor, ikisini birden sağlıklı yürütmek zor.

Driverları tekrar DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda tamamen temizleyip, önce Intel sürücüsünü, sonra AMD'yi kurmayı denedin mi? Bu sıralama önemli çünkü sistem genelde önce IGPU'yu tanıyor.

Bir de BIOS'ta switchable Graphics'ya da benzeri bir ayar varsa, onu değiştirip test edebilirsin. En son çare, sadece AMD'yi kullanacak şekilde Windows'u yeniden kurmak bile çözüm olabilir ama o biraz zahmetli iş. Bu laptoplar bazen Driver'a çok nazlı oluyor maalesef.

Anladım hocam, tam klasik switchable Graphics çilesi... Bende de zamanında vardı, biri çalışınca öbürü kafayı yiyor. En stabil çözüm genelde ya sadece Intel'i kullanmak ya da sadece AMD'yi aktif bırakmak oluyor, ikisini birden sağlıklı yürütmek zor.

Driverları tekrar DDU (display driver uninstaller) ile güvenli modda tamamen temizleyip, önce Intel sürücüsünü, sonra AMD'yi kurmayı denedin mi? Bu sıralama önemli çünkü sistem genelde önce IGPU'yu tanıyor.

Bir de BIOS'ta switchable Graphics'ya da benzeri bir ayar varsa, onu değiştirip test edebilirsin. En son çare, sadece AMD'yi kullanacak şekilde Windows'u yeniden kurmak bile çözüm olabilir ama o biraz zahmetli iş. Bu laptoplar bazen Driver'a çok nazlı oluyor maalesef.

Hocam özür dilerim biraz geç cevap verdim Windows 10 orijinalini bile kuramiyorum 6 GB RAM'i oldugu icin bayağı donuyor YouTube bile giremiyor o yüzden costums Windows 10 kurdum iyi gidiyor biraz rahatladı zaten oyun icin artik zamani geçti Max bununla Office proqrami falan kurarim bir köşeye koyarim.

Hocam özür dilerim biraz geç cevap verdim Windows 10 orijinalini bile kuramiyorum 6 GB RAM'i oldugu icin bayağı donuyor YouTube bile giremiyor o yüzden costums Windows 10 kurdum iyi gidiyor biraz rahatladı zaten oyun icin artik zamani geçti Max bununla Office proqrami falan kurarim bir köşeye koyarim.
Bence o sistemle çok da fazla bi şey beklememek lazım ama günlük kullanım + Office işleri için hâlâ iş görür. şöyle yapabilirsin:
  • Lite bir Windows sürümü kullanmaya devam et, mesela "Ghost Spectre" ya da "Tiny10" gibi hafifletilmiş versiyonlar baya rahatlatıyor sistemi.
  • HDD varsa, en büyük darboğaz orası. Bi tane 120-240 GB SSD takarsan resmen nefes alır, ciddi fark olur. 2. elde bile uyguna bulunuyor artık.
  • Office için LibreOffice gibi daha hafif alternatiflere de bakabilirsin, MS Office’e göre daha az yorar sistemi.
  • Arka planda çalışan gereksiz şeyleri kapat, başlangıçta açılan programları azalt.
  • Tarayıcı olarak da Brave ya da Edge’in hafif sürümleri daha iyi çalışıyor Chrome’a göre.
Yani doğru ayarlarla bi köşede durup işini görür bu sistem hâlâ. Ama HDD varsa ilk iş onu değiştirmek olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı