i7 470 İşlemci Çok Isınıyor

dergos

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba;

Toshiba Satellite L50-A-1DH laptopum var. Az evvel bir fan temizliği yaptım. Termal macunların eskidiğini gördüm. Şuan ortalama işlemci kullanımı ve işlemci sıcaklığı aşağıdaki gibi;
soğuk.PNG

Sıcaklık 57-62 derece arası gidiyor. Sosyalda okuduğuma göre sistem boştayken 25-30 derece civarında olanlar var. Benim ki bana çok sıcak geldi. Özellikle oyunlarda vs. ateş gibi oluyor.

Termal macunu yenilemem bu sıcaklığı ne kadar etkiler? Daha fazla düşürmek için neler yapmam gerekir?

Teşekkürler.

Termal macunun iyi değilse değiştir veya kurudu ise değiştir, 62 derece civarı normal aslında korkmana gerek yok bence.Evet boşta cok sıcak pardon ben boşta olduğunu yeni anladım.

Son düzenleme:
hava 35 derece iken 25-30derece boşta gösterdiğini iddia edenlerin samimiyetine inanmıyorum :) Klimalı ortamda olanlar tabi hariç. laptop'un boşta 40-50derecede olması bence çok korkulacak bir şey değil bu havalarda ama macunu değişip değişmediğini pek anlamaıdm. macunun kurudğunu görüp aynı şekilde kapadıysan derhal elmas vs içermeyen bir macun alıp değişmeni tavsiye ediyorum. Macunun kurumuş olması ayrı sıkıntı onu kurumuş şekilde söküp takman ayrı sıkıntı içeride oldukça fazla hava balonu kalma olasıluğı daha fazla olduğu için. ille 40-50tllik macunlardan almana gerek yok. TT Tg1-2 ya da Coolermaster e1 falan işini görecektir. Ama ille de iyi bir macun alayım diyorsan Arctic Silver 5, arctic mx2 ya da mx4 tercih edebilirsin. Hem işlemcinin hem de gpu'nun macununu değişmelisin biri kurumuşsa öteki de aynı şekilde kurumuştur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı