i7 4710HQ İşlemci hızının 0.75'e Sabitlenmesi

Catania

Megapat
Daha fazla  
İntel i7 4710hq işlemcili bir laptopum var. İşlemci hızı 0.75 üstüne çıkmıyor. Oyunlarda kasmalara sebep oluyor, ayarlar yüksek performansta %100 gene de 3.30'a çıkmıyor. 0.75'de sabitlenip kalıyor. PC açıldığında normal, bi müddet sonra bu hale geliyor. Sebep nedir?

lll.PNG

Yardımcı olabilicek varmı?

Güç planlarında geçiş yapmak bi etki göstermiyor.Dengeli, güç tasarrufu hangisine geçersem böyle. Bu esnada fanlar işlemci 3.30 çıkmış gibi son hızda dönüyor ama pc buz gibi.

Bende de bir ara böyleydi bir işlem vardı adını hatırlamıyorum bayağı bir işlemci gücü yiyordu kullanım 17 civarındayken 3.40 kullanıyordu hep işlemleri gözden geçirmekte fayda var.

İşlemlerle alakalı olduğunu düşünmüyorum yeni bir şey yüklemedim yada silmedim. Virüs kaynaklımıdırki acaba ? Boşa formatta atmak saçma olur. 10 gün oldu konuyu açalı koca teknopat ailesinde bir yardımcı olucak bilgi sahibi yokmudur mağduruz :D.

Yokmu bir bilen?

Laptopun hangi marka? Bilgisayarın standart güç seçeneklerinden ziyade laptopunun kendi tuning yazılımına bakmanı öneririm.

ePower managementte sadece pil yüzdesi ve açık uygulamaların pile etkisi var cpu dair bişiy yok üstad. Olay şöyle gerçekleşiyor ; pc açıyorum dengeli modda normal düzeylerde açılış uygulamalarına uygun cpu düzeylerinde takılıyor bi müddet sonra kısa bir müddet bu :D, veya bir oyun açarsam oyun esnasında 35x çarpan oluyor 8x ve 0.75 ghz sabitleniyor.Sanki güç tasarrufunun dibine giriyor. Şu yazıyı yazarken normal düzeylerde takılıyor . Cpu 0.75 laptop buz gibi sistemi boşa sokuyorum düzelirmi diye fan coşuyor bu esnada cpu fanı son devirde dönüyor. Sonra kendiliğinden düzeliyor ama bunu istenmedik zamanlarda yapması sorun oyun oynarken mesela hafif işlerde zaten düşük tutuyorum cpu hızını. Şu aralar yoğun kullanıyorum (alalı çok olmadı pc zaten termal macun gibi sorun olacağı bence son ihtimal) . Acaba çok ısındığından yada uzun kullanım süresinden dolayı cpu kendini soğutmayamı sokuyor bi müddet dicem bekledim bunu 2 saat boyunca yaptığını gördüm kimi 20 dk kimi 2 saat anlıyamadım sorunu. Yada bu bir sorunmu acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı