i7 4710HQ İşlemci hızının 0.75'e Sabitlenmesi

Bende'de aynı sorun vardı. Ben olayı aynen şu şekilde yaptım ; Benim laptop samsung olduğu için samsung'un kendi settings programı vardı. Bu programla fan ayarını sessiz moddan çıkartarak otomatik olarak çalışmasını sağlayınca bilgisayar fanı hem hızlı dönüyor hemde işlemci hızı yüksekti ama fanları sessiz moda alınca bilgisayar seninki gibi 0,75 ghz çalışıyordu.

NOT : Fan sessiz modda işlemci ısınınca çalışıyor ve sonra duruyordu.

Benim fanlar zaten son devire kadar çıkıyor o konuda sorun yok. Acerinda cooler bosst muhabbetiyle fandan yana sıkıntı yok. Fanlar son devir pc buz gibi işlemci genede kitliyor kendini. Bios içinde bu konuda bir ayarda maalesef yok .

@Catania güç seçenekleri bölümünden kullandığınız güç planının plan ayarlarına girip gelişmiş güç ayarlarından işlemci güç yönetimini değiştirmeyi denediniz mi ? sorun çözülmesi gerek.

Hocam sonuca nasıl ulaştın aynı bılgısayar bendede var aynı sorun yine bende devam etmekte bazen oluyor bazen olmuyor ama çoğu zaman yuksek fan sesi ardından işlemici hızını 78 e çekiyor yardımcı olabilrimisiniz.

Hocam sonuca nasıl ulaştın aynı bılgısayar bendede var aynı sorun yine bende devam etmekte bazen oluyor bazen olmuyor ama çoğu zaman yuksek fan sesi ardından işlemici hızını 78 e çekiyor yardımcı olabilrimisiniz.
Hocam sebebi , en azından benim için, yoğun kullanımdan dolayı işlemci kendini güç tasarrufuna çekip soğumaya kendini korumaya çalışıyor.Yüksek fan sesinin sebebi bu, fakat bende bilgisayar bişiyler yaparken değil boşa düşünce kendini bu hale getiriyordu.Throttlestop kullanarak işlemciyi bu sıkışmadan çıkartabilirsiniz.Birde soldaki fan diğerine göre küçük o yüzden coşunca ses çıkartıyor :D.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı