i7 4770 Fazla ısınması sorunu

Utkucosmic

Hectopat
Adsız.png

Testi yaptım ama korkumdan 31 saniye açık bırakabildim sadece. İlk 10 saniyede direkt 100 dereceye fırladı ve fan dönmesinden zemin titredi. Video renderlarken 8 çekirdeğin sadece 2'sini kullanıyorum o zaman bile 75 80 derece arası geziyor. 3 senedir kullanıyorum hiçbir değişiklik yapmadım PC'de işlemci modeli i7 4770 3.90 GHz sorunun neyden kaynaklandığını merak ediyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer kapaktan işlemcinin görüntüsü bu şekilde.

Ön taraftan vidaları sökmeden önce kasayı yatırın soğutucu bloğu yukarı bakacak şekilde, fanıda sökmeniz gerekiyor viddalara ulaşabilmek için, söktüğünüzde orada görüğünüz sıyah parça yere düşecektir, dikken sökmeye çalışmayın, sökerseniz tutamazsanız, ekran kartınızı bile kırarsınız o fan bloğuyla.

Ayrıca soğutucu bloğunuz benimkiyle aynı ben 2. elden sadece bloğu alıp arkadaki plastiği internetten sipariş etmiştim.

34cdb75f-9648-475f-990b-e334b981b4c4.JPG

Bu şekilde yatarken sökün.

f12a0de6-36b2-4bbc-bb53-94d3c5d5a8bd.JPG

Böyle dik konumdayken sökerseniz tutamazsanız ekran kartına düşer dediğim gibi.

Son düzenleme:
Ön taraftan vidaları sökmeden önce kasayı yatırın soğutucu bloğu yukarı bakacak şekilde, fanıda sökmeniz gerekiyor viddalara ulaşabilmek için, söktüğünüzde orada görüğünüz sıyah parça yere düşecektir, dikken sökmeye çalışmayın, sökerseniz tutamazsanız, ekran kartınızı bile kırarsınız o fan bloğuyla.

Ayrıca soğutucu bloğunuz benimkiyle aynı ben 2. elden sadece bloğu alıp arkadaki plastiği internetten sipariş etmiştim.

Eki Görüntüle 530040

Bu şekilde yatarken sökün.

Eki Görüntüle 530041

Böyle dik konumdayken sökerseniz tutamazsanız ekran kartına düşer dediğim gibi.
O kadar ağır mı şaşirdim dediğiniz gibi yan yatirip sökücem peki arka taraftan sökmem gereken bir şey var mi anakartin arkasindan yani

O kadar ağır mı şaşirdim dediğiniz gibi yan yatirip sökeceğim peki arka taraftan sökmem gereken bir şey var mi anakartin arkasindan yani.

O kadar ağır değil tabii ki ama ne olur ne olmaz ekran kartı bu çatlasa bile sıkıntı :D.

Arkadan sökmeniz gereken hiçbir şey yok, vidalar ön taraftan sıkılıp, gevşetiliyor, sadece geri takarken ilk vidalama için biraz tutmanız gerekecek, onu da bir süngerle halledebilirsiniz, altına sünger koyun yuvaya oturtup (o parçanın ayakları anakarttaki deliklere oturuyor hafiften), o şekilde tutmanıza da gerek kalmaz, kasayı yatırınca sünger ittiriyor zedelemiyor da, başarılar.

Bu arada, daha önce termal macun sürmediyseniz ve almak istiyorsanız bu ürünü öneririm bizzat kullandım gayet memnunum ekran kartımında macununu bununla yeniledim, eskisi kadar kaliteli.

.

Bir de macun sürmeden önce internetten birkaç video izleyerek en azından biraz bilgi sahibi olduktan sonra işleme başlamanızı tavsiye ederim.

O kadar ağır değil tabii ki ama ne olur ne olmaz ekran kartı bu çatlasa bile sıkıntı :D.

Arkadan sökmeniz gereken hiçbir şey yok, vidalar ön taraftan sıkılıp, gevşetiliyor, sadece geri takarken ilk vidalama için biraz tutmanız gerekecek, onu da bir süngerle halledebilirsiniz, altına sünger koyun yuvaya oturtup (o parçanın ayakları anakarttaki deliklere oturuyor hafiften), o şekilde tutmanıza da gerek kalmaz, kasayı yatırınca sünger ittiriyor zedelemiyor da, başarılar.

Bu arada, daha önce termal macun sürmediyseniz ve almak istiyorsanız bu ürünü öneririm bizzat kullandım gayet memnunum ekran kartımında macununu bununla yeniledim, eskisi kadar kaliteli.

.

Bir de macun sürmeden önce internetten birkaç video izleyerek en azından biraz bilgi sahibi olduktan sonra işleme başlamanızı tavsiye ederim.
Herkes bu macunu önerdi sipariş ettim umarım basariyla yaparim bir şeyleri kirmam

Herkes bu macunu önerdi sipariş ettim umarım basariyla yaparim bir şeyleri kirmam.

Böyle anlattığıma bakmayın bende şimdiye kadar 1 tane soğutucu bloğu taktım, önceden sistemim kötüydü son 1.5 yılda hepsini 2. elden araştırıp toplayarak bu hale getirdim. :D.

Bir ara deli gibi araştırıyordum, bu nasıl şu nasıl yapılır, kırıp dökmeyeyim diye, şimdi o kadar da abartmaya gerek olmadığını fark ettim, birkaç kere söküp, takınca. İnsanın hoşuna gidiyor böyle işlerle uğraşmak, tabi bu sadece benim düşüncemde olabilir. :D

Böyle anlattığıma bakmayın bende şimdiye kadar 1 tane soğutucu bloğu taktım, önceden sistemim kötüydü son 1.5 yılda hepsini 2. elden araştırıp toplayarak bu hale getirdim. :D.

Bir ara deli gibi araştırıyordum, bu nasıl şu nasıl yapılır, kırıp dökmeyeyim diye, şimdi o kadar da abartmaya gerek olmadığını fark ettim, birkaç kere söküp, takınca. İnsanın hoşuna gidiyor böyle işlerle uğraşmak, tabi bu sadece benim düşüncemde olabilir. :D
Yok bilgisayarla uğraşmak hele tozlari temizlerkenki his kesinlikle muazzam bende seviyorum ama daha önce hiç denemediğim için tedirginim biraz

Bendede aynı sorun vardı cok kolay çözdüm meğersem hava akışı tam olmadıgından ısınıyormuş. Şu anda tam 6tane 1200 RPM fan var 2 ön panalde 2'si üst kısımda 1 arkada 1 yanda hiç ısınma yok. Bence macun değişiminden sonra daha kuvetli bir fanla işlemci üstündeki sogutucuya daha da soguk hava vermelisin. Ben bu şekilde kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20200406_204322.jpg
    IMG_20200406_204322.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20200406_204333.jpg
    IMG_20200406_204333.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 54
Bence sen hiç o soğutucuyu çıkartmaya çalışma. Tanıdık bilgisayarcı varsa ona götür yaptır. Parçalara zarar verebilirsin.
Zor mudur sökmesi corona şeyinden disari cikmak istemiyom ama
Bendede aynı sorun vardı cok kolay çözdüm meğersem hava akışı tam olmadıgından ısınıyormuş. Şu anda tam 6tane 1200 RPM fan var 2 ön panalde 2'si üst kısımda 1 arkada 1 yanda hiç ısınma yok. Bence macun değişiminden sonra daha kuvetli bir fanla işlemci üstündeki sogutucuya daha da soguk hava vermelisin. Ben bu şekilde kullanıyorum.
Kasayı sicak havalarda vantilatör olarak bile kullanırsın fanlara bak 😅

Zor mudur sökmesi corona şeyinden disari cikmak istemiyorum ama.

Kasayı sicak havalarda vantilatör olarak bile kullanırsın fanlara bak 😅

Fanlar güzel 5 tanesi Corsair marka ben çok memnunum, aslında hiçde zor değil hiçbir bilgim olmadan video izleyipte topladım ben bu kasayı. Sanada tavsiyem eldiven giyipte söküp takman olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı