i7 4770 ve R9 280X Tabanlı Sistem Toplama

RAM'ler hakkında bir şey diyemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı H97 olarak düzelin K serisi almayacaksanız.
H97M-Plus yapın anakartı.
Silverstone AR01 yerine Hyper T4 tercih edin. Zira AR01'in montajı çok sıkıntılı.
Ekran kartını Galax GTX 970 EXOC Black Edition olarak değiştirin.
Kasa ve PSU olarak Zalman Z3 Plus + Corsair VS650 yapın. 16GB çok gerekliyse 2x8GB olarak alın. Gerekli değilse 2x4GB (8GB) olarak tercih edin.

İşlemciyi eski işlemcimi kullanacağım o yüzden K serisi değil fakat ilerleyen zamanlarda yeni bir K serisi işlemci alabilirim bu yüzden z97 seçiyorum. Soğutucu, ekran kartı ve kasa, PSU tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Z97 serisinden tercih edeceksen Gigabyte Z97X-Gaming 5 al. Gerisini yukarıda yazdığım gibi al.

Öneriniz için çok teşekkürler. Bir de MSI tercih etmemizin sebebi nedir ?

MSI biraz sıkıntılı. Gaming kartlarında Z97 Gaming 7'nin aşağısını tavsiye etmiyorum. Ayrıca Gigabyte'ta gerçek 8 faz, yazılım üstünlüğü, optik ses çıkışı, Dual Bios var.

Anakart olarak ;

www.vatanbilgisayar.com: ASUS H97-PRO GAMER Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar

Asusun bu modelini inceleyebilirsiniz overclock yapmıcağınız için fiyat-performans donanımsal kalitesi ve yazılımsal desteğiyle sizi fazlasıyla memnun edicektir .

Ekran kartı olarak AMD düşünüyor iseniz ;

www.vatanbilgisayar.com: R9 280X STRIX 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Aradığınız ürün bu olmalı , powercolor ve sapphire markaları bence parça kalitesi , süreklilik ve teknik servis olarak asus ve msi ın gerisindeler , Yeni gelen AMD Omega Driverı sayesinde de çoğu kullanıcının eleştirdiği ve bu yüzden tercih etmedi sorununu da çözmüş bulunmakta . Nvdia tercihinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Overclock yapmasanız bile ben işlemci soğutucusunu oyun oyniyan ve bilgisayarını fazla kullanan bütün kullanıcılara öneriyorum , devasalar ürünler kullanmanıza gerek yok .

www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Hyper Tx3 Evo Lga775/1155/1156/1366 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

İşlemcinin ses seviyesini alt düzeylere cekicek ve stabil sıcaklıklarda uzun ömürlü kullanmanı sağlıcaktır .

Ram olarak benim ilk görüşüm elindeki ramlerin performansını test etmen yeterli olmadığını düşünrsen yanına dediğin gibi 8 gb 1600 mhz cl9 ürün temin edersin , daha sonraki bir vakitte 1333 lükleri çıkartıp 1600 lük ürün alabilirsin . MHzlerin performansa etkileri olur ancak bunu çok yük altındayken fark edebilirsin

Cevap olarak yazdığı konuyu link olarak atabilir misin ya da ne gibi bir sorun çıkıyor? Açıklayabilir misin ?
Anakart olarak Gigabyte Gaming 5 al. K serisi bir işlemci ile değiştirirsen işlemcini O.C.'de daha fazla performans verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…