i7 4770K sisteme ekran kartı tavsiyesi

Leon Kennedy

Megapat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. Hafta sonu ekran kartı almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. GTX 780 alıcaktım evga'nın 6 gb 384 bit olanını fakat Asus GTX 970'in geldiğini gördüm sordum hangisi daha iyidir diye vatan bilgisayar çalışanlarına onlarda GTX 970 daha iyidir dediler ama tereddüt ediyorum hangisini alsam diye. GTX 970 4 gb 256 bit dx 12 ve yeni mimari. GTX 780 6 gb 384 bit dx 11.1. GTX 970'in gb'si ve bit'i GTX 780'e göre düşük 6 gb 384 bit olan versiyona göre ama yeni mimari ve dx 12 var. Bir yardım edin arkadaşlar hangisini almalıyım hangisi daha çok performans verir. GTX 970'i inceledim fps bakımından GTX 780'i geçiyor hatta bazı testlerde GTX 780 Ti'yi bile geçiyor. Ama GTX 780'in 3 gb 384 bit versiyonu ile karşılaştırıldı sanırım. 6 gb 384 bit versiyonu daha iyidir sanırım. Arkadaşlar GTX 970 4 gb 256 bit mi almalıyım yoksa GTX 780 6 gb 384 bit mi? Bit ve gb açısından tereddüt ediyorum GTX 970'te.

Sistemim şöyle:
  • Anakart : Asus Z87-A
  • Ram: G.skill 8 gb 1600 mHz
  • İşlemci: İ7 4770k 3.5 gHz
  • Güç Kaynağı: Zalman 700 watt 80 plus
  • HDD : 1 TB

Hangi ekran kartını almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 970 alınmalı tabi ki de.
Gtx 970 4 teraflops gücünde işlemci 1664 adet CUDA çekirdeği 108 adet doku işlem birimi DSR, MFAA gibi teknolojiler içeriyor. En büyük özelliği ise maxwell mimarisini kullanıyor, daha az güç harcıyor, daha serin ve sessiz çalışıyor.

Çok yüksek çözünürlükte kullanmayacaksanız ekran kartını 4 GB işinizi çok rahat görür. GTX 970 burada hangi modeli olursa olsun yener ve bit ve GB'ye bakılarak alınmaz ekran kartı. Bakılacak şey ilk mimari sonra GPU olmalı.

İlk önce kullanma amacınız nedir ?Gtx 780'de directx 12 destekleyecektir. Gtx 970'de teraflop cuda çekirdekleri daha fazla, bit ve gb'a bakarak ekran kartı alınmaz.

Oyun oynamak için alıcam ama ileride 2 sene sonra filan çizim işlemleri ve render almak içinde lazım olabilir . Watch Dogs , DayZ Standalone , Battlefield 4 , Assassin's Creed 4 , Far Cry 4 gibi yeni çıkan oyunları açması yeterlidir 1920x1080 çözünürlükte ileride 4k ya geçebilirim . Ama beylikdüzü vatan bilgisayar'da kalmamış yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum daha ucuza geliyor .

Çok yüksek çözünürlükte kullanmayacaksanız ekran kartını 4 GB işinizi çok rahat görür. GTX 970 burada hangi modeli olursa olsun yener ve bit ve GB'ye bakılarak alınmaz ekran kartı. Bakılacak şey ilk mimari sonra GPU olmalı.
1920x1080 çözünürlükte kullanacağım ama ileride 4k ya geçmeyi düşünüyorum yeterli midir ? Yukarıda hangi oyunları oynayacağımı yazdım ve o oyunlar gibi yeni oyunlar kasmadan açması gerekiyor .

GTX 970 yeni teknolojiyle birlikte bence bir üstülüğü var kesinlikle kendi fikrimce gtx970 maxwell yener. :)

Siz ekran kartı almışsınız sanırım beylikdüzü vatan bilgisayar'dan . Bende vatan bilgisayar'dan alıcaktım beylikdüzünde ki hemen evim zaten yanında oradan alıcaktım ama kalmadı dediler dün gittiğimde . Msi yok demişlerdi sordum 2 gün önce varmış dedim alındı dediler burda sizin aldığınızı söylemiştim . Yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum türkiye'de kalmamış kart . Msi mi almalıyım sizce yoksa Asus mu ?

1920x1080 çözünürlükte kullanacağım ama ileride 4k ya geçmeyi düşünüyorum yeterli midir ? Yukarıda hangi oyunları oynayacağımı yazdım ve o oyunlar gibi yeni oyunlar kasmadan açması gerekiyor .
O oyunların hepsinin üstesinden gelir GTX 970. 4K konusunda çok bir fikrim olmadığı için kesin konuşmayayım ama, büyük ihtimalle 4K'da da yeterli olur.

Yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum türkiye'de kalmamış kart
Yurt dışından ürün getirtince garanti konusunda sıkıntı çıkabiliyor.

O oyunların hepsinin üstesinden gelir GTX 970. 4K konusunda çok bir fikrim olmadığı için kesin konuşmayayım ama, büyük ihtimalle 4K'da da yeterli olur.

Yurt dışından ürün getirtince garanti konusunda sıkıntı çıkabiliyor.

Türkiye'de kalmamış ekran kartı o yüzden yurt dışından alıcam ve daha ucuza geliyor amerika'dan getirticem ama vatan bilgisayar gibi bir mağazaları var mı bulamadım nerden alıcam bilmiyor .

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı