i7- 4770k ve Gryphon Z87 overclock

1hesenov1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yardım edin lütfen. Ana kart asus gryphon z87 de cpu overclock rehberi lazım. Cpu i7-4770k. Bu videodakı ayarları yapdım mavi ekran verdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
F5 ile BIOS ayarlarını sıfırlayın, F10 ile kaydedin ve sistemi yeniden başlatın. BIOS'a girin ve EZ Mode üzerinden sistemi yüksek performansa alın. Ayrıntılı ayarlar için de araştırma yapın. Bilgisizce overclock yapmayın. Her işlemci aynı değildir. İşlemciden işlemciye yapılan ayarlar değişkenlik gösterir. Son oalrak bu rehbere bi göz atın:

FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi

Galiba daha önce bir konuda sormuştunuz. İşlemcinizi 4,2GHZ hıza çıkartmaya çalışıyordunuz.
1,7 CPU voltajı verin demiştim, siz onu 1,0 küsüre düşürmüşsünüz. Zaten standart değeri 1,2 civarında olması gerekiyor :)
Bu şekilde kullanmaya çalışırsanız sorunlarla karşılaşmanız doğaldır elbette :)

Size BIOS üzerinden gerekli ayarlamaları yapabilecek seviyede misiniz sorusunu yöneltmiştim, tekrar yöneltiyorum.
Ayrıca frekans ayarlarına da hiç dokunmamışsınız, 4,2 yapmak istiyordunuz ancak hala Turbo Boost'un hızı olan 3,9'da.

Yolladığınız resimler sistemin son ayarları mı?

Gönderdiğim resimler son hali değil normal hali. Yani bu resimleri koydum ki biosum böyle hangisini ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Ai OC Tuner ayarını "Manuel" yapıyorsunuz.
Sonra aşağı gelip CPU Core Ratio yani işlemci çekirdek frekans ayarına geliyoruz ve Sync All Cores diyoruz, aşağıya çekirdek sayın kadar seçenek gelecektir.
En baştakine 42 yaz. Bu 4,2GHZ'ye ayarlanmasını sağlayacaktır. Bunu yaptıktan sonra en yukarı çıkarak CPU Turbo Mode Speed yazısının karşısında 4,2GHZ yazdığını onaylayın.

Ayrıca 42 yazdığın ayarların hemen altında maxsimum ve minimum frekans ayarları mevcut. Bu aralığı ne kadar geniş tutarsan işlemci kendini o kadar düşük frekans hızında çalıştırabilir. Otomatik modda kalsın bu 2 ayar.

DRAM Frequenc kısmından var olan belleklerin kaç MHZ ise onu seç, istersen 1 tık artırabilirsin. Tabi Core serisi işlemcilerin maxsimum desteklediği bellek frekans değerinin 1600MHZ olduğunu unutmadan. Yani belleklerin 1600MHZ ise bırak 1600 kalsın.
1333 ise 1600MHZ'ye artış yapabilirsin.

Daha sonra geliyoruz voltaj kısmına. Bu frekans ayarlarında stabil kalabilmesi biraz voltaj vermen gerekecek.
Normalde CPU VCore voltaj değeri 1,2 civarındadır. Ancak biz bunu 1,6'ya çıkartacağız. Dolayısıyla sıcaklıklarda belirgin bir artış olacak.
Hem yük altında hem de boştaki sıcaklık değerleri bir tık artacak, bu yüzden iyi bir soğutucuya ihtiyacımız var.
CPU Core Voltage kısmına geliyorsun ve Manuel moda geçiyorsun. CPU VCore değerini 1,5'den başlayıp 1,7'ye kadar yükseltiyorsun.
Eğer stabil kalmayı başarırsa 1,6 gibi seviyelerde de bırakabilirsin.
Açıkçası oynanması gereken farklı voltaj ayarları da var ancak şuan için fazla gelir sana. 4,2 GHZ içiçin VCore değerini bahsettiğim aralıklarda dene.

Stabiliteyi kontrol etmek için de işletim sisteminin BİT değeri ile uyumlu Prime95 32/64bit versiyonunu indir.
Tüm çekirdekleri %100 oranında kullanacaktır, işleme tabi tutacaktır. Hata kodları olursa listeye düşecektir.
Hata kodlarını da aşıp direkt olarak mavi ekran alma ihtimalin de var :) Baya sinir bozucudur.

Ayrıca voltajtan dolayı artış gösterecek olan sıcaklık değerlerini de AIDA64 Extreme Edition ile Algılayıcı bölümünden tek bir ekrandan kotnrol edebilirsin.
Fanın profil ayarlarını Turbo'ya almak maxsimum sıcaklık değerlerini de düşürecektir bir miktar, gerekmedikçe kafa ütülemesin isityorsan hiç bulaşmazsın.

Bence gayet iyi anlattım, yukarıdaki videoda işine yaramayacak ayrıntılara takılırsın, dediğim 3-5 ayarı yap hepsi bu kadar.

Abi çokkkk teşekkür ederim yardımcı oldun sölediğin gibi yapdım oldu. cpu Z ile Mhz pakdım hep oynuya 4.2de hep kalmıyo. Prime95 ile test yapıyodum cpu sıcaklığına bakdım 95 korkdum testi durdurdum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı