i7 4790 işlemciye overclock yapmak zarar verir mi?

hellyeahcuz

Kilopat
Yer
Çanakkale Merkez
Daha fazla  
Meslek
Vodafone Çözüm Ortağı Baz İstasyonu Teknisyeni
Selam dostlar, i7 4790 1150 pin bir işlemciye sahibim overclock yaptım 1.13V verdim. 3.60GHz iken 4.44GHz'e çıktı ve Ark. Intel sitesinde en fazla 4.0 Turbo Boost yazıyor.

Soracağım şudur, bu işlemciye 1.13V ve 4.44GHz zarar verir mi acaba?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Prime 95 veya AIDA 64 de stress testi yapın öncelikle. Sıcaklıklar normal ve işlemci çekirdekleri stress testinden geçer ise sıkıntı yok. OC stabil değil ise zaten test esnasında ya mavi ekran alırsınız ya da işlemci çekirdekleri error verir Prime 95 testi sırasında.

Hocam, K olmayan bir işlemciye nasıl OC yaptınız? Anakart modeli nedir? Modlu BIOS falan mı var?

CPU'yu oyunda test edin.

CPU'yu oyunda test edin.

Oyunda test ettim herhangi bir takılma yok ve ekran kartsız oynuyorum Power Supply'îm gelmediği için gayet normal çalışıyor fakat işlemciye zarar vermesinden korkuyorum.
overclock, bilinçsizce yapıldığı takdirde bilgisayarınızla ilgili maddi kayıplara yol açar. Diyor. Abartmadığın sürece sıkıntı yok.

Bende abartıp abartmadığımı öğrenmek istiyorum. Sizce abartmış mıyım bu özellikleri?
Hocam, K olmayan bir işlemciye nasıl OC yaptınız? Anakart modeli nedir? Modlu BIOS falan mı var?
intel'in turbo boost teknolojisini kullanıyorum anakartım h81m-e33 OC destekliyor uefi bios var evet. turbo boost ayarı zaten açıktı sadece biraz ayar yaptım
Prime 95 veya AIDA 64'de stress testi yapın öncelikle. Sıcaklıklar normal ve işlemci çekirdekleri stress testinden geçer ise sıkıntı yok. OC stabil değil ise zaten test esnasında ya mavi ekran alırsınız ya da işlemci çekirdekleri error verir Prime 95 testi sırasında.

Zarar verir mi sistemime bu test ?
AIDA64 testi sonucu. İşlemcim 81 dereceyi hiç geçmedi hatta testi durdurunca direk 50 dereceye düştü fakat siz daha iyi anlarsınız
Arkadaşlar cevap verecek misiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    62,7 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı