İ7 4790 tabanlı sisteme 1000 TL anakart tavsiyesi

Thanatos177

Hectopat
Daha fazla  
Msi GTX 970
i7 4790
Ana ekipmanlari bu olan sisteme DDR 3 hangi anakart ve RAM'i önerirsiniz?
( Fiyat ram için max. 1000 TL ve RAM için 500 TL)

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD nerden çıktı? Adam RAM ve anakart istemiş. Hadi onu geçtim zaten adam toplamda 1500TL bütçe vermiş; ben 1000 TL tavsiye sunmuşum. Bir şey eksiltmeden; kalan 500 TL bütçesiyle 250GB bir SSD de alabilir.
Yıl 2015 oyunların istediği ram 8gb'yi geçmiyor sen 16 gb ram vermişsin. Recep abinin'de dediği gibi bilmediğiniz konuda konuşmayın. İnsanları yanlış yönlendiriyorsun. Adamın aldığı sisteme bakarak büyük ihtimal oyun oynayacak ve ssd'si olmayan bilgisayara oyuncu bilgisayarı denmez.

Hocam 250 GB lik samsung evo ssd zaten alicam. Ben sadece ram ve anakart olarak sordum. Cevaplar için teşekkürler ve ayrica bir sorum olucak size acaba bu işlemciye herhangi bir DDR3 Ram koysam bir uyum/performans sorunu çıkartmaz değilmi, öyle birşey duydum bazı işlemciler ramlerle sorun çıkartıyor diye.

Hayır hayır. Bu işlemci ile DDR3 RAM sorunsuz çalışır.
Buyurun İntel'in kendi sitesinden alıntıdır.
Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır)32 GB
Bellek TürleriDDR3 and DDR3L 1333/1600 at 1.5V
[TBODY] [/TBODY]

Yıl 2015 oyunların istediği ram 8gb'yi geçmiyor sen 16 gb ram vermişsin. Recep abinin'de dediği gibi bilmediğiniz konuda konuşmayın. İnsanları yanlış yönlendiriyorsun. Adamın aldığı sisteme bakarak büyük ihtimal oyun oynayacak ve ssd'si olmayan bilgisayara oyuncu bilgisayarı denmez.
Bak güzel kardeşim ona bakarsan GTX980'de şu an hemen tüm oyunları ultrada oynatıyor neden millete GTX980Ti öneriyorsunuz; ya da daha ileri gidelim SLI falan tavsiyesi bile görüyoruz forumda?
İleriye dönük yatırım diye bir şey var. 1 sene öncesine kadar 4GB RAM de yeterliydi; şimdi 8GB ihtiyaç gibi oldu.1! sene sonra da 8GB'ın üstüne çıkmak gerekecek sonuçta. Yanlış yönlendirme falan yapmıyoruz; sadece bütçeyi geleceğe dönük planlama gibi bir şey yapıyoruz.
Sonuçta arkadaşın bütçesi müsait!

Bak güzel kardeşim ona bakarsan GTX980'de şu an hemen tüm oyunları ultrada oynatıyor neden millete GTX980Ti öneriyorsunuz; ya da daha ileri gidelim SLI falan tavsiyesi bile görüyoruz forumda?
İleriye dönük yatırım diye bir şey var. 1 sene öncesine kadar 4GB RAM de yeterliydi; şimdi 8GB ihtiyaç gibi oldu.1! sene sonra da 8GB'ın üstüne çıkmak gerekecek sonuçta. Yanlış yönlendirme falan yapmıyoruz; sadece bütçeyi geleceğe dönük planlama gibi bir şey yapıyoruz.
Sonuçta arkadaşın bütçesi müsait!
Para senin cebinden çıkmıyo ya , rahatsın bakıyorum neyse uzatmaya gerek yok sen son zamanlarda böylesin dikkatimi çekiyorsun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı