i7 4790 ve GTX 970 düşük performans sorunu

eliteteam76

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim olması gerekenden daha düşük bir performans veriyor, ne yaptıysam istediğim performansa ulaşamadım.

PC özelliklerim şöyle:

• Anakart: MSI Z97 Gaming G3
  • İşlemci: Intel i7 4790
  • Ekran kartı: MSI GTX 970
  • RAM: 8GB (1333 MHz)
  • HDD: 1 TB
  • Monitör: HP w1907v (1440X900) 60Hz

Benim anlamadığım konu şöyle, ekran kartım ve işlemcim tam performansta çalışmasına rağmen neden ekran kartım %50 gibi bir güç kullanıyor?
Yardımlarınızı bekliyorum.

YENİ EKRAN - Kopya.png

Her oyunda yüksek olması beklenmez. Vsync de açıksa zaten FPS limitinin üstüne çıkmadığı için kullanım düşük olur.
Ayrıca kullandığınız monitörün çözünürlüğü düşük. Nvidia'da 900 serisi ve üstü kartların 1080p altındaki performansları kötü. 1080p bir ekrana geçmenizi öneririm.
Oynadığınız oyunun da etkisi var. Örneğin CS:GO gibi oyunlarda FPS yüksek olmasına rağmen kullanım düşük olabiliyor.
Bunları belirtin, tekrar kontrol edelim.

Resimdeki değerler Battlefield 4 high ayarlarda aldığım değerler. Vsync açık idi çünkü Vsync'i kapalı duruma getirdigimde bilgisayarım çok ısınıyor ve kapanıyor.
Düşük performans sorununu birçok oyunda yaşıyorum. Watch Dogs 2'de high ayarlarda işlemci 65-70 ekran kartı 60 derecelerde takılıyor. Bir süre sonrada bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Özel işlemci soğutucusuna sahip olduğum halde.

FPS sınırlı olduğu için, GPU kullanımı yükselmeyebilir, bu gayet doğal.
Belirttiğiniz sıcaklıklar, bilgisayarın kapanmasına yol açmaz. Maksimum sıcaklık düzeyini düşürmediyseniz tabii ki.
Bilgisayar kapandıktan sonra Olay Görüntüleyicisi'nden görsel ekleyin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı