i7-4790K için RTX 3060 alınır mı?

Alabilirsin 8 çekirdek olduğundan darboğaz olmaz fakat yeni nesil işlemciler kadar performans bekleme. 10-15 FPS aşağıda alırsın oyunlardan.
Şuan aktif kullanıyor musunuz aynı sistemi

Merhaba! i7 4790K işlemcim var. RTX 3060 12GB alacağım ona karar verdim. Ancak bir çok çeşidi var. Aklımda ( ASUS TUF GeForce RTX 3060 GAMING V2 OC 12GB GDDR6 192Bit NVIDIA Ekran Kartı) var ama işlemciye çok mu ağır gelir kararsızım. 1080p kullanacağım. Belki ilerde 2K monitör alabilirim ama tercihim şuan 1080p.

Ventus modelleri falan niyeyse kafama yatmıyor. Sanki ısınma sorunları olacakmış gibi hissediyorum. Bazı modellerde OC yazmıyor. Acaba onlarda hiç overclock ya da underclock yapma şansımız yok mudur? Sizin önerdiğiniz bi kart varsa seve seve değerlendiririm. Ancak 12GB altını düşünmüyorum.

PSU: 750W bronz..
Anakart: Gigabyte Z97X Gaming 5

Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
Darboğaz hissedilecek kadar olmaz varsa %5 %10 bazı oyunlarda zaten rahatlıkla besleyebiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıfır alacaksanız, almayın. RTX 3060 12GB'nin sıfır alınma devri geçti. RTX 4060 almak daha mantıklı bir seçim.

Yok bence yanlış bilgi. 3060'ın sıfır alma devri daha geçmedi. Yeni neslin varoluşu onun devrini düşürmez. Hatta bence 4060 alma 8 GB RAM yetmiyor. 3060'ın devrinin bitebilmesi için sıfırının yenilemeye düşmesi lazım. Yani elden geçirilmesi lazım. Şu an 3060 yeni sayılır çünkü üretimi daha 10 yılını doldurmadı.

RTX 3060 Release Date Jan 12th, 2021

Yok bence yanlış bilgi. 3060'ın sıfır alma devri daha geçmedi. Yeni neslin varoluşu onun devrini düşürmez. Hatta bence 4060 alma 8 GB RAM yetmiyor. 3060'ın devrinin bitebilmesi için sıfırının yenilemeye düşmesi lazım. Yani elden geçirilmesi lazım. Şu an 3060 yeni sayılır çünkü üretimi daha 10 yılını doldurmadı.

Hocam o videoda işlemciyi 4.8 de kullanıyor adam oc yapmış ben yapmadan kullanıyorum

11.000TL'ye RTX 3060 mı yoksa RTX 4060 mı almak daha mantıklı? Kötü ekran kartı yoktur kötü fiyatlandırılmış ekran kartı vardır ve şuanki sıfır ekran kartı piyasasında RTX 3060 8GB ve 12GB gereğinden fazla fiyatlandırılmış. Biz o yüzden sıfır alınmaz diyoruz, oysaki RTX 3060 günümüz için halen düzgün bir kart fakat kötü fiyatı dolayısıyla sıfır alınmaz çünkü o fiyata çok daha iyi alternatifler var-6700XT, RTX 4060 vb.- ama ikinci elde düzgün ve temizse ve de uygun bir fiyatta ise alınır. 10 yıl geçtiğinde zaten bu kartlar fosile dönüşürler. RTX 3060'ın sıfır piyasasında hak ettiği fiyat 8.000TL'dir, net.

Hocam o videoda işlemciyi 4.8 de kullanıyor adam OC yapmış ben yapmadan kullanıyorum.

Skıntı yok 5 FPS gibi fark düşer. Darboğaz için asıl önemli olan işlemci kullanımı. Çekirdekler % 99-100'ü aşıyorsa drop oluyor hatta oyundan atıyor. Ekran kartı kullanımı da %50 lelere düşüyor. Buna darboğaz deniyor. Diğer etkenler sadece performansı etkiliyor. İşlmeci hızı, işlemci cachesi vs. yeni nesil teknoloji olması gibi.

11.000TL'ye RTX 3060 mı yoksa RTX 4060 mı almak daha mantıklı? Kötü ekran kartı yoktur kötü fiyatlandırılmış ekran kartı vardır ve şu anki sıfır ekran kartı piyasasında RTX 3060 8 GB ve 12 GB gereğinden fazla fiyatlandırılmış. Biz o yüzden sıfır alınmaz diyoruz, oysaki RTX 3060 günümüz için halen düzgün bir kart fakat kötü fiyatı dolayısıyla sıfır alınmaz çünkü o fiyata çok daha iyi alternatifler VAR-6700XT, RTX 4060 vb.- ama ikinci elde düzgün ve temizse ve de uygun bir fiyatta ise alınır. 10 yıl geçtiğinde zaten bu kartlar fosile dönüşürler. RTX 3060'ın sıfır piyasasında hak ettiği fiyat 8.000TL'dir, net.

Fiyatına bir şey diyemem. 11bin çok hakikaten. Ama bildiğim fiyatlandırmaları arz-talebe veya satışa göre yapıyorlar genelde satıcılar.

Skıntı yok 5 FPS gibi fark düşer. Darboğaz için asıl önemli olan işlemci kullanımı. Çekirdekler % 99-100'ü aşıyorsa drop oluyor hatta oyundan atıyor. Ekran kartı kullanımı da %50 lelere düşüyor. Buna darboğaz deniyor. Diğer etkenler sadece performansı etkiliyor. İşlmeci hızı, işlemci cachesi vs. yeni nesil teknoloji olması gibi.

Fiyatına bir şey diyemem. 11bin çok hakikaten. Ama bildiğim fiyatlandırmaları arz-talebe veya satışa göre yapıyorlar genelde satıcılar.
Anladığım i7 4790k ve rtx 3060 darboğaz yapmaz. Peki önerdiğin bir kart var mi bu sisteme
I7 4790k
16gb ddr3 1600mhz ram
Asus z97 maximus hero anakart

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı