i7 4790k İşlemci Uyumlu parçalar

Mirrorst adlı arkadaşım öncelikle tavsiyen için teşekkürler ancak sistem yaklaşık 4300TL Tutacağı için evdeki küçük televizyon ekranını kullanacağım bir süre. Ondan sonra ekran alacağım. Micheal adlı arkadaşım gerçekten Allah Razı olsun çok yardımcı oldun bana. Anakartı 3 Değil 7 Olarak almayı karar verdim çok şükür durumum yerinde olduğu için ramlari kısıtmalamanın lüzumu olmadığını düşünüyorum.Anakartta 7 Kullansam sıkıntı olmaz dimi? Arada yaklaşık 300TL Lik bir fark var. Çok sıkıntı olucağını zannetmiyorum.Ve ek olarak bana güzel bi soğutucu önerirmisin :)

MSI Z97A GAMING6 ve MSI Z97A GAMING 7 al o halde. Z97A alman daha faydalı olacaktır. USB 3.1 desteği var ve daha yeni anakartlar. İşlemci soğutucusu olarak Hyper 212 Evo alabilirsin.

Sistemden kastın nedir? Genel olarak kasa içini soğutacak olan fanlar zaten kasada var. İşlemciyi soğutmak için Hyper 212 Evo iyi bir seçim. Sıvı soğutma da düşünebilirsin bütçen varsa : COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar

Tabi ki fiyat arttıkça daha üst seviye modellere geçersin. Ben de i5 4690K'lı bir sistem alıyorum ve stok soğutucu ile idare edeceğim bir süre. Overlock yapmayacağım. Ama siz hem Hyper 212 Evo hem de Seidon 120V ile overlock işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sistemdeki amacım Oyun ağırlıklı. Ancak Grafik tasarımları nasıl denir 3D İntro yapımı gibi işlere meraklıyım şu an i5 3.5 GHz Bir laptop kullanıyorum ancak eskidi bununla 3D İntro yaparken neredeyse tutuşacaktı bilgisayarım. Yani bu işlerlede ilgileniyorum. Soğutucu olarak sıvı soğutma ile çok bir farkı yoksa sıvı soğutmanın fanı'nın dışarıda kaba gözükmesinden'se hyperi tercih ederim. (Yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum ayrıca)

Rica ederim. Oyun oynayacaksan ve tasarıma yeni başlayacaksan i7 4790K seni çok uzun zaman götürür, fazla bile. Overlockta da otomatik overlock yapıp 4.4GHZ'de kullan bence. Overlock yapmasan bile çok iyi bir işlemci. Öyle 4.8GHZ'lere falan çıkartmaya çalışma derim. Hayırlı olsun sistem şimdiden.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Ben sıvı soğutmanın kasa'nın içine monte edilmediğini biliyordum. Yanlış biliyormuşum. Ve 240'Lık sıvı soğutma istemememin sebebi şu anda çok fazla olduğu düşüncesi. Ancak onun yerine 120W COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar Kullanıcam yeterli olucağını düşünüyorum. Kasanın içine'de monte edilir diye düşünüyorum. Dışarı koymamamın sebebi ise kasa kötü gözüküyor bence.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı